susok Creative Commons License 2001.03.05 0 0 490
Sziasztok, itt vagyok újra! Túléltem:)))

Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy drukkolt, Gicának és Berkunak külön is!

Megpróbálom röviden összefoglalni. Én a SOTE-n voltam. Valószínű, hogy a 3 pesti helyen kívül csak a vidéki klinikákon lehet ilyet csináltatni, mert itt az ország minden részéből voltak Jászberénytől Zalaegerszegig. Most már kezdem átlátni, hogy minden napnak megvan a maga rendje: keddenként tanácsadás van, szerdánként magzatvízvizsgálat, csütörtökönként eredményhirdetés. Mindenesetre szerdán legalább negyvenen vártunk erre a vizsgálatra, futószalagon megy szinte. Sajnos 2 órát vártam az időpontomhoz képest, ez alatt még az is „beizgulja magát”, aki vagány amúgy. Végülis maga a vizsgálat – mint ahogy azt már korábban is feltételeztem – sokkal rosszabbul hangzik, mint amilyen a valóságban. Mindent összevéve nem több 3 percnél. Dr. Beke Artúr genetikus csinálta, és csak dicsérni tudom. Amikor bementem hozzá sokadikként, volt ideje néhány kedves szót szólni hozzám (szó szerint: magának miért is kell csinálni? Ja, látom a kora miatt. Nem is látszik magán, én huszonévesnek néztem, biztos, hogy maga az? :)))))) Aztán lefeküdtem egy asztalra (csak a hasamat kellett szabaddá tenni), bekenték valami narancssárga fertőtlenítővel és UH-val megnézték, hol nincs a babuci. Majd mondta, hogy most egy kis szúrást fogok érezni. Érzetben és időben is leginkább a vérvételhez tudnám hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy nem egy, hanem 2 szúrást éreztem gyors egymásutánban (mintha gyorsan kimondanád, hogy bum-bum), mivel azért érezni, ahogy a 2 rétegen áthatol a tű. Pár másodperc alatt leszívták a folyadékot, és vége is. Letörölte a doki a hasam, és már jöhettem is. Utána nagyon enyhén és tompán fájdogál az ember alhasa (gondolom a bolygatás miatt), de az 1-2 óra alatt elmúlik. Elvileg 1 napot kell ágyban maradni (én 2-őt maradtam, biztos ami biztos alapon), és 1 hétig nem szabad emelgetni (szerintem ezt amúgy sem szabad).
A vizsgálattal még egy új kísérletben is részt vettem. Elkezdték kutatni a terhességi és a magzati cukorbetegséget a SOTE-n valahogyan a magzatvízből, nem igazán értettem meg így elsőre és izgalmamban. Majd ha többet megtudok az eredményhirdetéskor (márc. 22-én), beszámolok róla.