djt-122
2001.02.28
|
|
0 0
2826
|
Matiz
elöször is szeretnélek helyesbiteni amit a Hobby mozdonyokrol irtál a start szettben az 500 ft mozdony BR 80 név alatt fut mert BR89 es 3 tengelyes komoly modell mozdony amit a mult honapban vettem 8E ft ért . A BYG modell levélhez csak anyit füznék hozzá hogy az átlaghoz képest elég jol keresek mégsem tehetem meg hogy a készülö terepasztalomhoz amihez 12db válto kéne több mint 70000 ft lenne ez ha jol számolom 1 szakadt trabant vagy pedig két havi lakásrezsi a mai gazdasági helyzetben dönthetek vagy vasutazom vagy élek. Ahhoz a kérdéshez hogy tisztességesek e a kereskedök itt van a gyüjtök boltja példája . Elmentem körbenézni és egy alacsony oldalfalu teherkocsit kinéztem aszongya a fazon 2500ft mer hogy ez 60as évekbeli darab. Na mondom magamba dugd fel magadnak kimentem a Pecsa ba és megvettem ugyanazt 500 ft ért. Vagy a Kálvária tér akik ugy gondolják hogy a vevö az ráér hadd várjon neki meg ugyis tellik a munkaideje. Más
A BR89 es mozdonyt megszereztem börzén 8E ért ugyanez hivatalos kereskedönél 30E ft ez irreális . A börzén kitünö állapotu BR52est szerkocsis mozdonyt 19E ért árultak . A legtöbb modellezönek /tisztelet a kivételnek/ szerintem csak a börzék maradtak meg az U profilu sinekkel valo szenvedés . Az irreális árak miatt nem forog a modellboltok árukészlete hiszen én is lecserélném a sinjeimet modellprofilra de ha Matiz viszonylag kicsi asztala 100E ft be kerül akkor az én kikötöm lenne vagy 150E ft. Kinek van erre pénze ??? Igazán kár hogy a modellboltok nem adnak kedvezményeket vagy a kifutomodelleket nem adják olcsobban . Magánvéleményem hogy a boltok ugy gondolkoznak akinek van ideje ilyen hobbyra az fizesse meg . Aláirom a minöségnek ára van nézzük csak meg a FuGgerth sineket oxidálodnak koszolodnak mint az atom a váltojuk csucssinei pedig egyszerüen zseniálisak egy két tengelyes mozdonyt /BN 150/ ugy kell átlökdösni egy idö után !! |
Előzmény: Törölt nick (2822)
|
|