Sziasztok!
Zsombi,
a korábbi 406-osok valóban alapban csak egy légzsákkal jöttek, ma már széria a 2 első és 2 oldalsó. Az acril üléshuzatra csak annyit, hogy akkoriban az 1.6-os és 1.8-asokba az járt alapban, ma már mindegyik plüssel jön (persze 1.6-os már nincs). Egyébként akkoriban (5-6 éve) ez nem volt zavaró, főleg ha hozzáteszem, hogy egy új alap 1.6-os 406-ost 2.990.000,-ért elhozhattál.:) De jó lenne mai is!
Nem értem viszont, hogy nem állitható a kormány, mert ugyanis az minden 406-osban ki-be, illetve le-fel állitható, még a legrégebbiben is. Nézd csak meg azt a kart, ott lesz a kormány alatt!:) Az ülésekre már nem emlékszem, viszont a mostaniban motorosan minden irányban, nemcsak emelni, hanem még az ülőlap dőlésének szögét is be lehet állitani - és ugyanigy az utasét is. Nagyon kényelmes. A pedálok pedig vajpuhán járnak, nekem legjobban a kuplung tetszik, szinte alig lehet érezni, hogy nyomja az ember. Hiába, no, ennyit jelent pár év...
Sabian!
Kiváncsi leszek majd a tapasztalataidra az új 1.8-assal, a régire sem hallottam rossz szót, az új biztosan nagyon jó lesz. Kütyük:
A fedélzeti computer tutira pontos, mindent mér és kiszámit deci pontosan. Nekem ez azért volt fontos, mert volt nekem egy Chrysler New Yorkerem korábban és annak a computerére nem igazán lehetett hagyatkozni. Ez viszont -hála az intelligens elektr.rendszernek- azt is figyeli, ha pl csak pár litert teszel bele a kútnál, rögtön figyelembe veszi. Más extrákat is tud persze: folyamatosan figyelmeztet a jegesedhető útra (kiirja persze+mutatja a kinti hőmérsékletet), a kevés üzemanyagra, a behúzott kézifékre ha azzal indulnál, de a rosszul becsukott ajtókon túl, még a rosszul rácsavart tanksapkát is jelzi a műszerfalon, stb. Egyszóval ügyes.
A hifi a másik dolog, amit csak dicsérni tudok. Eddig minden utóbbi autómban gyári audio volt, igy mindkét 605-ösömben is. Nagyon szerettem a tiszta és kitűnő hangzásukat a 10 hangszórón keresztül. Ellenben ami a 406-osban van, fantasztikus. Clarion főegység JBL erősitő rendszerrel és 8 hangszóróval. Esküszöm, hogy azóta nem hallgattam az itthon lévő Technics hifi-házimozirendszeremet - pedig az se kutya:)) Egyébként a belső akkusztikát figyelembe véve tervezték a hangrendszert az autóhoz. A különbség hogy a Symbole-ban, ha jól tudom, nincs CD tár, hanem elöltöltős CD.
Az esőérzékelő ablaktörlővel semmi bajom. Tapasztalatom szerint kifogástalanul működik. Még a ködszitát és a legkisebb koszt is érzékeli és pont akkor töröl, amikor arra szükség van, persze csak ha be van kapcsolva és te is akarod hogy működjön. Persze lehet hagyományosan is ablakot törölni. Szerintem nagyon jó.
Az autóval tényleg elégedett vagyok, csak egy dolog van ami nem teljes mértékben nyerte el a tetszésemet, az pedig a váltó. Vagyis nincs vele nagy bajom, csak annyi, hogy nem túlzottan kedveli sportos haladáskor a (nagyon)gyors váltásokat és kissé hosszú úton kapcsolható. Persze lehet, hogy én vagyok a túl kritikus, mert már 7 éve csak automata gépeim voltak.:)