susok Creative Commons License 2001.02.20 0 0 409
Szia Gyömbér!
Milyen volt a sielés?
Az első kérdésedre: 2-3 hete leirtam mindent, amit ezekről a jelenleg itthon is elérhető genetikai vizsgálatokról megtudtam.
A 16. heti AFP vérvétel és a 18. heti UH kifejezetten arra vannak, hogy az esetleges elváltozásokra fény derüljön. Ha rosszak az AFP leletek, vagy az UH-kor találnak "normálistól" való eltéréseket, akkor úgyis elküldenek Genetikára. Azért irtam idézőjelek között, mert múlt héten a Genetikán találkoztam olyan lánnyal, aki 21 éves volt, az UH-n babájánál a combcsontot túl hosszúnak találták (a csaj is kb. 180 cm-es volt!). De hát persze jobb, ha megnézik...
Szóval ez a kecsegtető 30-40000 Ft-os vérvizsgálat több orvosom véleménye szerint is csak kb. 70-80%-os eredményt mutat. Ez pedig ha gyanú van, engem nem nyugtatna meg. Elsőre én is örültem a lehetőségnek, hogy megúszhatom az átdöfést, de hamar túl tettem magam rajta. Mellesleg a Kútvölgyiben állitólag itthon is meg tudják csinálni... Nem lenne szükséges Angliába küldeni a vért, csak hát ez valakinek marha jó biznisz lesz. És a védőnőket már beetették, én is tőle kaptam a szóróanyagot.

A harmadik vizsgálat neked már nem lehet, mert azt a 12. héten csinálják:( De megnyugtatásul, az se 100%-os.

Az epidurálásról: én is gondolkozom ezen. A sógornőmnek ezidáig 2 műtétje volt ezzel (az egyik ebből császár), és ő meg volt vele elégedve. Egy ismerős orvosnő 2 hete szült ily módon, és neki is csak pozitiv élményei vannak a szüléssel kapcsolatban.
Valóban elgondolkodtató, hogy minden amin mi idáig keresztülmentünk, elmondva, leirva sokkal szörnyűbb, mint megélni, átélni. Valószinűleg az epidurálás is ilyen. És akkor talán jobb kibirni egy párperces döfködéses tortúrát, mint az órákon át tartó szenvedést, talán igy kevésbé fárad ki az ember, és a végén a varrás sem fog fájni. De az orvosommal korainak tartottam erről beszélni, igy az ő véleményét még nem ismerem.

Előzmény: gyomber (408)