Törölt nick Creative Commons License 2001.02.19 0 0 1831
Szervusztok !

Dogissimo !
Lehet, hogy jó tipp, ha a Szt. István Krt. elején a BÁV-nál jobbra fordulva betérsz (tán jól írom:) Singhoffer Gusztáv órásműhelyébe, ahol rengeteg órarégiséggel foglalkoznak. Ő alighanem helyre tudja tenni, sőt felújított formába is hozhatja a (régi ???) Glashütte-det.

JiG !
Remélem, nincs harag ?! Azt a vásárlási felszólítást, még ha durva is volt, POEN-nak szántam. (De, ha figyelmes voltál, benne volt a választott órád mélységes elismerése is...)
Egyébként az általam bétett kép szintén automatát ábrázolt :(

W !
Tényleg érdekel a 20-as telemeter skála ?
Én a lábamat jártam már le, mire megtudtam. Több órás elmeháborodottnak tartott érdeklődésem láttán, mondván az egy régen használt navigációs skála. Kérdésemre, hogy miképp használandó, azt felelték : Hja, mivel már túlnőtte az idő, úgysem használatos, mindössze örökség, hogy feltüntetik, így aztán ők sem ismerik a módját. Végül már típusleírást kértem egy helyütt, abban sem volt.
A legfurcsább az volt, hogy ebben a téves nézetben az órakereskedői társadalom jó része egyetért...
A legvégén viszont a véletlen jött segítségül. Mivel létezik egy "Chronometrie" mail alapú levelezési lista, ott értesültem róla, hogy mail útján Zenith katalógus igényelhető. (Persze nekem úgy egyszerűen az sem sikerült, de az OREX központban megkaptam.) Ebben a kronográfokat csodálva egy értelmező részben megtalálható volt.
...Hogy kíváncsiságodat csigázzam, a megoldást piszok módon legközelebbre hagyom.

Üdv :

NPZ