Nos, én a szerves építkezés híve vagyok. Néhány minden érdekeltnek hasznos info kell az elején, azután ha van érdeklődés a WEB-oldal iránt, lehet bővülni.
A nyelvtanfolyam szükségességét vitatom, görögtanulásra az emberek jó része kényszerből adja a fejét, mert van egy tanár, aki ül a nyakán. Önkéntes nyelvtanulóknak meg ott egy csomó tankönyv.
A szó szoros értelmében én sem számítógép előtt tanultam, hanem számítógépről kinyomtatott anyagokkal.
Igazából ez a legfontosabb: minél több, és minél többféle számítógépes forrásszöveget el lehessen érni a WEB-oldalunkról kiindulva.
Azt azután ki lehet preparálni tanulásra, vagy lehet belőle idézni. Ebben sok segítséget tudunk nyújtani.
Általában is az a véleményem, hogy ez a görögtanulás titka. Minimális, max. féléves nyelvtani alapozás után neki kell állni eredeti szövegekkel bírkózni.
Jó, én könnyen beszélek, a Bibliát nagyon alaposan kipreparálták már, egészen elemi görögtudással is neki lehet ugrani.
Platonnal más a helyzet, meg az eleve egy nehéz szöveg. De ez csak a haladás sebességét érinti. Ha napi egy bekezdéssel bírkózol meg az elején, akkor is többet értél el, mint nyelvtani táblázatokat bújva.
Talán ez lehetne komoly segítség: preparálj ki Platon-szövegeket, amikkel kezdők utána gyorsabban haladhatnak.