Ciao Coca!
Látom Prágában új erőre kaptál;-)
Meg persze folytatod a jó kis Röfi módszert - félreröfögés, félreértés félreértés hátán(szerintem összeomlana a világegyetem, ha eccer sikerülne pontosan fölfognod amit mondok;)), övön aluli ütések, és rágalmazások tömkelege.
Háború kapcsán. Mííí? Hogy örökké háborúzni? Az se lehet rossz, de azt télleg nem lehet vég nélkül. Én ilyet nem is mondtam, vagy igen? Szerintem nem. A béke is klassz dolog - amennyiben felkészülés a háborúra;-)
Különben is, hogy szól a latin mondás?
"Si vis pacem, para bellum!"
Pacifista cocáknak ajánlott figyelembe venni;-))
De hogy az "örök békét" tegyük meg az "emberiség" nagy céljává? Hát ennak már a gondolata is nagyobb hányingert vált ki belőlem, mint a péntek esti dáridó.
Az nem tragédia, ha valaki készakarva rohan a halálba, ha meg véletlenül sodródik a háború közepébe akkor meg...de te az előbbi,"hősemberől" beszéltél, nem?
Következő baromságod. Nem, apa, nem a halálba, hanem a veszélybe - nem ugyanaz. T'od az erős, az állandóan próbára teszi az erejét, még akkor is, ha ez az élete kockáztatását is jelenti, mer' a biztonságos, nyugis, uncsi-hosszú élet a szolgáknak való. Itt asszem még Manson-istennel is ellentmondásba kerültél, hiszen ő is azt mondja, hogy "without the threat of death, there is no reason to live at all". Ugyehogy igazam van.
Művészeti tradíciók? Nafene, tán nyárspolgár lettél??
Újítani kellett, a romantikus giccset és nyálfolyamot, az epigonok tömegét sikeresen kiiktatta az új kor.
Ja, jó romantikus nyárspolgárként én inkább megmaradok Wagnernél, meg a blekkmetálnál.
Viszont álművészet volt, iszonyúan rosszul hallatszott a vérszomjas torkokból a békés nóta.Legalább lettek volna őszinték
Békés nóta?:) Perce voltak ál-békés ál-keresztény aspektusai is, de azér' a gyerkőcökből harcosokat neveltek, nem pedig síró rívó bűnbánó keresztényeket. Álművészet? Ja, mint hálivúd. Az kell a népnek. Csak annyi, amit még képes fölfogni, és legfőképp ami tetszik neki. Mégis mit képzelsz, hogy a náci fejesek mind talaj hülyék voltak?;-)
Ja, Hölderlin az meg egyenesen adja magát:) Sokat beszél hősökről meg sasról, ezek után mit vársz? Persze őt még a komcsik is szerették, mer' túl egyértelműen fejedelmi.
Nem hinném hogy a többsége az [alkotó] értelmiségieknek jobboldali lett volna.
Hát én sem, de az túlzás, hogy elüldözték az értelmiséget. De igazad van, ezt a fasizmus dolgot inkább hagyjuk, mert ez a topic nem erről szól, de a durva túlzásaid kicsit felhergeltek. Különben is, megmondtam a múltkor, hogy én sem értek egyet maradék nélkül minden pontban az akkori hozzáállással. Azt már mindenesetre bizonyítottad, hogy neked is csak kb. annyi fogalmad van a témáról, mint amennyi bármelyik átlagembernek, akinek a liberálbulvármédia vasalja az agyát.(Persze más témakörben nem vagy átlagos, de ebben az vagy, jó nem tehecc róla, nem érdekel a téma meg minden, ok.). Úgyhogy hagyjuk.
Igen, nekem is az a véleményem mint Mansonnak.
Viszont hadd ne keverjük az értelmi fogyikat olyanokkal mint Baudelaire,Gogh,Klee meg a többi "beteg".
Ezt viszont még nem hagyhatom szó nélkül:))
Arról nem tudok, hogy az általad felsorolt művészekkel kapcsolatban konkrétan mi volt a nácik véleménye, de nem is érdekel. Teszek rá. Viszont azt hittem, hogy a múltkor fölfogtad, hogy mit mondtam. Hölderlin is megzakkant, meg Nietzsche is. Hitler sem volt normális, Göring meg pláne nem, aztán még folytathatnám a hosszú sort, ott van Dr. Mengele meg a többiek. Vazze, ha mindenki normális lett volna akkoriban, akkor most szegényebbek lennénk egy ilyen titáni eposszal, mint a második világháború. Már dereng valami? Valamirevaló művésznek van egy kis lökete, de engem aztán az sem zavar egyáltalán, hogy akkoriban néhányat nem hagytak érvényesülni. Nagyszerű tragédia;-)) Egyébként meg sokkal többet köszönhet az művészet a háborúnak, mint amit általa vesztett - valóságos ihletbánya, mind a mai napig lehet rajta sírni-ríni, hogy milyen szörnyű.
Na üdv: SS Rabe