Nan Creative Commons License 2001.02.14 0 0 5

Azért vagyok keresztény, mert számomra Krisztus valóság, mert Isten szeretete életemben már igen sokszor megmutatkozott. Sokan nem találják az utat és az igasságot életükben, mert nem ismerik fel. Ehhez hosszú idő alatt kialakuló érzék kell. Én igen szerencsés vagyok, ugyanis Isten különleges szeretetéből kifolyólag és már gyerekkoromtól fogva mindig biztosan felismertem életemben Isten megnyilvánuló és titokzatos szeretetét. Ezért tudom, hogy Isten az Úr.

Jézus számomra valóságos Isten és valóságos ember és mindaz amit Istenről tanultam és megtapasztaltam életemben ezt és Isten egyéb kinyilatkoztatásait igazolja vissza. Azért vagyok keresztény, mert Jézust bennem még semmi sem ingatta meg, amivel életemben találkoztam, még akkor sem, amikor engem ingatott meg az élet, amikor nincs erőm tehetségem azt tenni amit tudom, hogy Isten szemében ott és akkor helyes. Azért vagyok keresztény, mert Jézus Krisztus az út az igasság és az élet, én meg csak egy teremtmény vagyok, akinek syüksége van útra, igasságra és életre, igy számomra a követőnek lenni a lehetséges létforma.

Biztos nem vagyok jó keresztény, de ahol Isten valóság, ott ay életben megmutatkozó igassága mindenek főlött való, még akkor is, ha nem keresem minden pillanatomban ezt, vagy éppen ellenem szól. Igy nem számit hogy én mit gondolok, csak egyedül az számit, hogy a szerető Isten miként gondoskodik a világról, amiben én is élek és ebben én milyen mértékben ismerem fel a saját szerepem és Isten akaratát.

Azért vagyok keresztény, mert nem vagyok tökéletes és igy mindig is lesz miben követnem Krisztust mindig lesz miben megtalálnom azt, ami belőlem még hiányzik és ezen nem változtat az, hogy sokszor nem követem, vagy meg sem felelek neki.

Azért vagyok keresztény, hogy sose feldhessem el, hogy nem vagyok tökéletes és ezért mindig is keresnem kell az igasságot.

A keresztény az Krisztuskövető, nem előtte járó, önnálló törvényalkotó, vagy önmegváltó, hanem alázatos követő, akienk alázata legfőképpen abban nyilvánul meg, hogy helytelenségeiben sem fordul Isten ellen és nem abban, hogy tökéletesnek mondja magát a világ előtt.

Nan