Szervusztok !
Automata felhúzottsághoz hogy álltok ?
A Helvetia érdekes téma. Ennek bizony svájci masinának kell lennie. Pld. női méretben egy Longines típussal teljesen azonos aranyórát bír árulni a márka (ami lehet, hogy csak egy fantázianév). Sőt, a röhej az, hogy ugyanezen ETA szerkezetes quartz Genéve néven is fut. Annak viszont a hátlapjáról kiderül, hogy a tok olasz aranymachinátorok műve és az egész óra "Swiss movt". (A nejem ezt viseli, úgyhogy, ha tudtok linket bármely két márkáról, nagyon várom.)
És az arról szerzett tapasztalat alapján azt mondhatom, hogy ennek sokkal strapabíróbbnak kellett volna lennie. Igenis, irány a garancia és ki kell hajtani belőlük !
Más :
Még mindig Breitling !
Szóval utánanéztem és egyre szimpatikusabb az Aerospace. Nagyon találó a leírt egykoronás használhatósága. Ráadásul a 9 mm-es vastagsága is inkább csak diszkrét vékonyságnak nevezhető.
Azonban úgy látom, hogy az első szériás 1985-ösök annak ellenére, hogy csak apróságban tértek el, sokkal szebbek és diszkrétebbek voltak.
Egyszerűen durva ez a dőlt számozás, amit mostanában a Cég követ.
Egyébként Rikkie keresett múltkor Breitling-et kedvező áron. Alex pedig visszajelezte, hogy a swissmade.hu apróhirdetései között is akad. Gondolom, az ottani 600-as és 700-as árral kilehet az érdeklődő a vízből. Ellenben a múltkor a Király utcában egy használtcikk kereskedőnél (a Nagymező sarkon) láttam egy ugyanilyen darabot. Állítólag a papírjai is megvannak és 150e Ft az ára.
Ja, Alex, nem tudom feltűnt-e a hirdetések között, de akad leárazott FC is jócskán.
Üdv :
NPZ