Yello, Rabe !!
Én úgy gondolom, hogy a háború is művészet
Persze.Destruktív művészet ugyan, de művészet.Egy bizonyos ideig, mert ha túl sokáig tart akkor "nihil est", és ugye te ezt nem szereted?
Márpedig ha te folyton csak háborúzni akarsz...
Másrészt viszont, korábban már beszéltem neked a "tragédiáról" is, de úgy látszik, a röfi agyad már azt is elfelejtette.
Agyam ködös pusztaság :)). Nem felejtettem el, de engedd meg hogy én nagyobb tragédiának tartsak egy unalmas életet mind egy háborús hősködést.Az nem tragédia, ha valaki készakarva rohan a halálba, ha meg véletlenül sodródik a háború közepébe akkor meg...de te az előbbi,"hősemberől" beszéltél, nem?
De azért [a fasizmus] annyit bőven teremtett rövid fennállása alatt is, mint a kommunizmus.
Hahaha.A kommunizmusról ha lehet még rosszabb a véleményem mint a fasizmusról.Ez kérlek nem jó összehasonlítási alap.
A jó kis eccerű náci realizmus egyfajta válasz volt a század elejének liberális művészeti káoszára, új divatjaira, amiket a művészeti tradíciók teljes megtagadása jellemzett.
:))).A "jó eccerű parasztvagyok minek annyi művészúr mer akkó kiafaszom verekszik" kijelentés :))). A 20.század eleje a modern művészet csúcspontja volt.Káosz? Művészeti tradíciók? Nafene, tán nyárspolgár lettél?? Hát nem maradhat minden a régiben.Újítani kellett, a romantikus giccset és nyálfolyamot, az epigonok tömegét sikeresen kiiktatta az új kor.
.Mert újat, kihívót teremteni nemcsak nehezebb, de veszélyesebb is.
Egyébként a náci művészet, kultúra sok tekintetben visszakanyarodás volt a romantikához, és voltak magasabb szintjei.
Jaja, a buta idill a pásztorokkal.Viszont álművészet volt, iszonyúan rosszul hallatszott a vérszomjas torkokból a békés nóta.Legalább lettek volna őszinték.
Magasabb szintjei? Persze, elégették a köztereken a "kommunistának" címzett könyveket, Hölderlin verseibe meg belemagyarázták a náci teóriákat.
Hagyjuk...
...hogy elüldözték az értelmiséget meg a művészeket, az csak részben igaz, sőt még részben sem, ugyanis a baloldali, meg a liberális részük távozott csak, akik egyébként nagyrészt zsidók voltak.
Szerinted a baloldali meg a liberális az nem eléggé nagy része az értelmiségieknek? Nem hinném hogy a többsége az [alkotó] értelmiségieknek jobboldali lett volna.
Néhány művészeti stílust valóban nem "támogattak", hogy finom legyek, de ebből még nem kéne ilyen drasztikus következtetéseket levonnod.
Néhány??? Bocs de a modern művészeti irányzatokat mind kiiktatták, betegesnek címezvén, a többiek közül is csak azokat propagáltákb amelyekbe bele tudták magyarázni a német felsőbbrendűséget.
Az értelmi fogyikat persze szelektálni kéne, és - gondolom legnagyobb megrökönyödésedre;-) - ezt a náci véleményt még Manson is osztja.
Igen, nekem is az a véleményem mint Mansonnak.
Viszont hadd ne keverjük az értelmi fogyikat olyanokkal mint Baudelaire,Gogh,Klee meg a többi "beteg".
Erős a lelked, de ki kell elégítened tested "mocskos vágyait"?:))
Persze.T'om mire gondolsz, hogy ha erős a lélek akkor kontrollálni tudja a test vágyait...blabla.Nem értek egyet.És szivesen kielégítem testi vágyaimat.Muszályból, de szívesen.Tudod, ha már itt vagyok, akkor nagykanállal eszem a szart.
Most vagy győzd le a vágyakat, és légy aszkéta, vagy ne nevezd őket mocskosnak, mert ez így nem logikus szerintem
Khm, nem logikus semmi sem.Mindenki őrűlt a maga módján (ld. Catch-22).
És nem érted amit én érzek.Ez kábé olyan mint az a világ amit neked felvázoltam.Nem értem a szabályokat, nem értek velük egyet, de nem fogok meghalni, beletörődni.Nem fogom legyőzni vágyaimat, nincs értelme mert azokat csak legyűrni lehet, feltörnek mindig.De igenis mocskosnak nevezem őket, mert tudom hogy azok.És mint tudjuk, a disznók élvezik, ha mocsokban fürdenek :)).
Nem, az SS-ek sokszor saját magukat lőtték le, ha folt esett a becsületükön.
Vagy ha ráébredtek, mekkora barmok.Egészséges önkritikája a természetnek, hulljanak a gyengék :)) (nem is igaz).
Üdv: Miss B. Rauch
p.s.
"Zermalmt habt ihr die fremden Horden,
doch innen hat sich nichts gehellt
und Freie seid ihr nicht geworden..."
Ha érted mire gondolok.