ToMy_ Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1527
Sziasztok!

Problemam van, nemkicsi..
Adott egy "Szereld magad ISDN" akcioban szerzett Intracom Netmod, amit egy analog keszulekkel hasznalok, plusz a soros portot netezesre alkalmankent.
Felszereles utan kb. 1 hetig problemamentesen mukodott is minden, azonban azota, eleinte csak hetente 1 - 2 alkalommal, de mostanaban mar szinte 2 - 3 naponta a kovetkezo dolgok tortennek:

1. Egyaltalan nincs tarcsahang, tok suket a rendszer. Probaltam a masik analog aljzatot, masik keszuleket, de ugyanaz a helyzet.
2. Van tarcsahang, de az elso par szamjegy lenyomasa utan atmegy foglaltba/toksuket lesz.
3. Ha az 1. es a 2. eset elofordul, es kintrol probalom hivni a szamomat, akkor:
a) 5 - 6 sec utan atmegy foglaltba
b) automata kozli, hogy a hivott keszulek muszaki hibaja miatt az elofizeto nem kapcsolhato.

A legszebb azonban az az egeszben, hogy altalaban minden kulso beavatkozas nelkul x ido utan magatol megjavul minden. Az x volt mar 30 perc is, de az eddigi nemhivatalos csucs 11 ora volt. Ez utobbi termeszetesen hetvegen, amikor is meg veletlenul sem tudtam a hibabejelenetonek mondani, hogy "most nezzen ra".
Amugy ott meg mar szerintem sikhulyenek neznek, mert eszreveszem a hibat, bejelentem, veszik a bejelentest, megigerik, hogy intezkednek, es amire intezkednek, addigra ujra minden kivaloan mukodik.
Mondtak olyat a hibabejelentosok, hogy:
1. Kabeltoresem van valahol.
(netmod es telefon kozt ez kizart, mert kiprobaltam 100% hibamentes rovid kabellel)
(netmod elotti kabelszakasz eseten szerintem szinten kizart, mert az analog vonalnal ilyen soha nem fordult elo)
2. Rossz az analog telefonom.
(ez kizart, probaltam 2 masik keszulekkel is, amikor rossz volt)

Szoval akinek esetleg tippje van, hogy hol keressem/kerestessem a hibat, annak nagyon megkoszonnem, mert most mar nagyon kezd tele lenni a hocipom az egesszel.

koszonettel:
ToMy_