gyorgyi_ Creative Commons License 2001.02.12 0 0 54
Kedves Gep01!

OFF

"az ertelmisegi reteg egy resze elismeri, hogy a kommunista eletszemlelet joszandekrol szol"
Ki ez a reteg, aki ezt elismeri? A kommunizmus alapveto tanitasa szemben all a szabadsagjogokkal (pl. a magantulajdon megsertese). Tovabba, sulyosan megserti a vallasszabadsagot. Itt most nem a megvalositasrol beszelek, hanem a kommunuista elvekrol. Olvasd el Marxnak a "Kommunista Kialtvanyat". Szamomra szornyuseges dolgok vannak benne. Pl. hogy a gyerekeket mar egeszen kicsi korukban elszallitjak valahova, es ott a kommunistak egyszerre tanitjak es nevelik az eletre. A szulonek meg semmi beleszolasa a nevelesbe. Valoban nagyon joszandeku gondolat.
Az nem igaz, hogy a kommunistak nem akartak olni. Az alapveto tetel volt naluk, hogy ha maskepp nem megy, forradalommal es eroszakkal erik el celjukat.
Azt hogy erted, hogy be van tiltva? Szerintem a Munkaspart a kommunizmus megvalositasan faradozik (ha jol tudom). Amerikaban is van kommunista part, igaz, hogy nagyon kicsi es senki nem torodik veluk. Ha lesz eleg kommunista Mo-n, akkor a kommunizmus lesz tamogatva megint.

ON

Az nem igaz, hogy a katolikus egyhaz milliok halalat okozta. Pl. szivesen peldaloznak a kiirtott indianokkal. Kezdjuk ott, hogy az USA-ban protestansok hoditottak. Az indianok egy nagy resze a fertozesek miatt halt meg. A masik resze pedig tenyleg haboruk, kegyetlenkedesek miatt. Latin-Amerikaban a katolikusok hoditottak (de nem a katolikus egyhaz). Torteneszek elismerik, hogy Latin-Amerikaban embersegesebben bantak az indianokkal es a rabszolgakkal is. Pl. a protestansok abban is hittek, hogy az indianoknak nincs is lelkuk.
Boszorkanyegetes: a protestansoknal ugyanugy elofordult, pl. Salemben, Massachusetts allamban. Ezt soha nem mondjak.

Most az a divat, hogy mindent ra kell fogni a katolikus egyhazra. Pl. a Holocaustot is. En meg mas forrasbol azt hallottam, hogy a katolikus egyhaz segitseget nyujtott a zsido-mentesben. Meg Einstein is megkoszonte a katolikus egyhaz segitseget. Persze, ilyen dolgokrol nem cikkezik a balliberalis sajto.