SS Rabe Creative Commons License 2001.02.12 0 0 295
Hali Coca!:)

én mindig is azon voltam hogy a művészetet helyezzem előtérbe.De te, a jó kis háborúiddal meg az életképesek győzelméről szóló előadásaidban pont a művészet ellen fordulsz (a plebs az életképes, nem?)

Szerintem te megin' félreröfögsz.
Én úgy gondolom, hogy a háború is művészet, bár az is lehet, hogy eccerűen csak túl sokat olvastam a hadvezérek életrajzait. Másrészt viszont, korábban már beszéltem neked a "tragédiáról" is, de úgy látszik, a röfi agyad már azt is elfelejtette.

A plebs persze hogy életképes, te viszont -jó szokásod szerint- most sem fogtad föl, hogy mit mondtam az előzőekben.

A fasizmus milyen művészetet teremtett, mondd csak? Semmilyent.

Ez így ebben a formában nem áll meg;-)
Persze, a művészeti irányvonalak megteremtése nem is a politikai divatoktól függ. De azért annyit bőven teremtett rövid fennállása alatt is, mint a kommunizmus. A jó kis eccerű náci realizmus egyfajta válasz volt a század elejének liberális művészeti káoszára, új divatjaira, amiket a művészeti tradíciók teljes megtagadása jellemzett. Persze az a náci realizmus, amit szeretnek a náci kultúrával azonosítani, kb. a mai amerikai holivúúdnak felel meg, ami a plebsnek készült. Egyébként a náci művészet, kultúra sok tekintetben visszakanyarodás volt a romantikához, és voltak magasabb szintjei is.

Amit arról mondtál, hogy elüldözték az értelmiséget meg a művészeket, az csak részben igaz, sőt még részben sem, ugyanis a baloldali, meg a liberális részük távozott csak, akik egyébként nagyrészt zsidók voltak.
Néhány művészeti stílust valóban nem "támogattak", hogy finom legyek, de ebből még nem kéne ilyen drasztikus következtetéseket levonnod. Különben az olasz fasizmus meg sokkal elnézőbb volt.

Persze sokmindenben igazad van, és én sem értek egyet teljesen az akkori hozzáállással.

Mert mikor te nekem a létfenntartás nemességéről meg az élet hatalmasságáról beszéltél nekem akaratlanul az életerős "munkás" meg "paraszt" jutott eszembe.

Hát arról is;-) T'od, rólad meg az jut az eszembe, hogy eccer csak egy "fej" elkezdi harsogni, hogy "márpedig én test nélkül is tudok élni". Ha máshogy nem, hát robottesttel, nemigaz? Csinálsz majd robotparasztot, meg robotmunkást.

Ugyanis a legtöbb modern művész a te sémáidba nem illene bele, mert nem életképesek (őrült, beteg stb.), és akkor el kellene szerinted pusztítani őket?

Most m'ér mondod ezt? Hitler is őrült volt, vagy talán nem?;-) Az értelmi fogyikat persze szelektálni kéne, és - gondolom legnagyobb megrökönyödésedre;-) - ezt a náci véleményt még Manson is osztja. Legalábbis az egyik interjúban erről beszél. IQ teszt, aztán aki nem üti meg a szintet, annak golyó. Elég durva, de ezt mondja Manson:) (Hallod, Khaosmage?:))

Ja, télleg korruptak voltak, a háború végén már az SS is. A gazdag zsidók nem haltak meg;-) Mindenhol sok az áruló, de erről már beszéltem a múltkor.

Mint mondottam ,lelkem erős, csak a testem gyenge és muszály kielégítenem a testem óhajait.

Ez szerintem nem logikus. Erős a lelked, de ki kell elégítened tested "mocskos vágyait"?:))
Ha mocskosnak nevezed az ösztönöket, és erős az akaratod, akkor minek elégíted ki őket?:))
Néha olyan vagy, mint egy álszent pap, vazze.

Most vagy győzd le a vágyakat, és légy aszkéta, vagy ne nevezd őket mocskosnak, mert ez így nem logikus szerintem.

Végül az lett hogy azért nem hajolnak le mert félnek hogy fejbelövik őket

Nem, az SS-ek sokszor saját magukat lőtték le, ha folt esett a becsületükön.

Üdv: Rabe

Előzmény: Left To Decay (289)