Törölt nick Creative Commons License 2001.02.12 0 0 1515
Saszla:
"2. 2 analóg vonalat dugtam a dobozra, de többször előfordult, hogy egy csengetési impulzus megszólalt a „főszámon”, mielőtt a másodikként kijelölt készülékre került volna a csengőhang. Ezt vajon miért van, és ki lehet-e küszöbölni?"

(az 1. kérdésre gyakorlati tapasztalat híján nem tudok tanácsot adni, csak egy éjjel-nappal hívható számot a Fornax-nál: 457-3060 - de éjjel azért a hölgyek tudnának aludni!:-)) )

Tehát: Az nmSetup.exe elég szemléletesen mutatja, hogy mi történik az 1.MSN, 2. MSN és a 3.MSN PROGRAMHELYÉNEK kitöltésekor.

Ha bármely helyre beírsz egyÉRVÉNYES MSN-t (a 3 közül 1-et), akkor az arra érkező hívás esetén az adott analóg port csenget.

Ha a 2. vagy 3. helyre írsz be ÉRVÉNYES MSN-t, akkor be tudod állítani a megkülönböztetett csengetést. (a 2. MSN esetére ez rövid_csengés-rövid_szünet-hosszú_csengés-hosszú_szünet, míg a 3.MSN esetén a hosszú csengetéssel kezd és a röviddel végzi a csengetési periódust --- azaz a 3 bejövő számodat tökéletesen meg tudod különböztetni a csengetés alapján, ha akarod).

Ha a két analóg portra UGYANAZOKAT a számokat írod be, akkor minden (amit beírtál, arra a számra érkező) bejövő esetén mindkét analóg csönget.

Ha azonban az egyik portra nem írtál be egy MSN-t sem, de a másik portnál szerepel a hívott szám, akkor először megcsörren az "üres" port és utána kezdi el csöngetni a megfelelő portot!
Ez azért van, mert ha nem programozol hozzá egy számot sem, akkor MINDEN bejövőre fog csengetni egy port kivéve, ha a másik porton szerepel a hívott MSN. Azt most nem igazán tudom eldönteni, hogy ez sw. hiba, definíciós probléma vagy az Euro ISDN így definiálja (nekem a középső verzió gyanús... ), de addig, amíg a másik "üres" porton nincs alközpont pl., addig nem hiszem, hogy probléma lenne.

És asszem ha beírsz egy nem létező számot arra a portra, amit nem szeretnél, hogy csörögjön, akkor ez a jelenség is elmúlik.

Üdv. és sokk sikert!

Maus Róbert Péter
(ha kell, mailben is kérdezhetsz: rpmaus@yahoo.com)

//mikimaus//

Előzmény: saszla (1512)