Törölt nick Creative Commons License 2001.02.11 0 0 42
"Taxiséknál ez a bebikázás úgymond szolgáltatás, pl. a Tele5-nél lehet kérni "kollegát bikakábellel", ennek a tarifája az 1500-2000 Ft: ha elérhetô közelségben van valaki, ennyiért megy oda, és indítja be a kocsidat. Ez amolyan íratlan, megegyezéses szabály.

Ez náluk egy szolgáltatás, amit pénzért végeznek, olyan mint a fuvarozás. Ha te taxis lennél, mit szólnál, ha bekéretôzne valaki a kocsidba, hogy vidd már el a szomszéd kerületbe, úgyis arra mész, nem kerül semmibe. Te is húznád a szád, nem? Ugyan miért kellene neki egybôl ugrania, és bebikáznia a kocsidat, a két szép szemedért?"

Egyszer okozott nekem kellemes meglepetést egy taxis, amikor az előző autómat ellopták :-( és megkértem egy taxist, hogy a CB-n mondja be a kollégáinak, az nem fogadott el érte pénzt.

Ami a bikázás árát illeti: elfogadom, hogy nem ingyen van, de én az odaautózásra a menetdíjat, az eltöltött időre pedig a várakozási díjat tartanám méltányosnak. Ha tehát az 50 méterre álló taxis kér a közreműködéséért (taxióra szerint) 300-400-500 Ft-ot, az OK, az 1800 Ft-ért kénytelen vagyok hiénának tartani őt.

A rendőr pedig - szerintem - nem mint rendőr hanem mint autóstárs kell(ene), hogy segítsen, ha éppen nem rohan sehova.

A rémesfőváros határain kívül egyébként az emberek ezerszer normálisabbak.

Macibb

Előzmény: fargo (22)