Na. Most látom, hogy a topic 4. oldalán (4., asszem) már kérdeztem a kreatinról. Ja, már akkor is szedni akartam... :-)
Az az igazság, még több, mint egy éve kezdtem el ilyen italokat használni. Először Masst használtam. Mass. Az nem volt rossz, attól tényleg fejlődtem erőben, teljesítményben. Azt nem vettem észre, hogy a tömegem különösebben nőtt volna, de erőben fejlődtem a gyakorlatokban. Emlékszem, pl. fekvenyomásban is egész sokat...
Aztán Volumass 10-et szedtem hónapokon keresztül, de érdekes módon azzal már nem tapasztaltam erő növekedést se, meg szerintem tömegnövekedést sem... Pedig elvileg jobbnak kellett volna lennie, mint a Massnak.
Amióta az új edző megérkezett (Kéring Robi, versenyző volt), nem teljesen tudom nyomon követni, mit szedek. :-) Kb. fél éve jött meg. Először MAXGAIN nevű vaníliás italt ajánlott nekem, amitől fejlődtem is a gyakorlatokban, és talán ez volt az első, amitől tömegben is nőttem néhány kg-ot! Jó volt.
Utána valami csokis italt ittam pár hónapig, azóta meg ahhoz hasonló fehérjés italokat iszok, mint a MaxGain. De úgy nézem, csak a MaxGain-től fejlődtem még fél éve, az elején. Azóta nem vettem észre egyetlen kg növekedést se, vagy azt, hogy többel tudnék nyomni egy gyakorlatban. Azóta kb. tartom az edzéssel azt a tömeget, amit az első MaxGain felhozott rám, meg tartom a gyakorlatokban az akkoriban elért súlyokat. Tehát szintentartást végzek, de fejlődni már nem fejlődök ezektől az italoktól.
Most SOY PRO dobozból szedem a szert, de az van rácímkézve, hogy TOTAL MASS. Ez volt a múltkor is. Szóval nem tudom, hogy szója proteint eszek most, vagy Total Masst... Sőt volt olyan, hogy a Robi azt mondta, ez MaxGain... :-) Többször Robi maga keverte az italt, úgyhogy nem tudom, mi volt azokban, amiket eddig ittam... Csak gyakorlatilag mindegyik ugyanúgy nézett ki. Por dobozban, vaníliás, epres vagy erdei gyümölcs ízű. Tejjel vagy vízzel kell összekeverni, és tele van állítólag fehérjével, valamelyikben meg több volt a szénhidrát.
De mondom: Egy ideje már nem fejlődök tőlük, inkább csak az elején, főleg az elsőtől. De azóta már megettem párat... Ezek ilyen 2000-2500 Ft-os porok, általában 1-1,5-2 hónapra elég. Egy volt, amit 2,5-3 hónapig tudtam szedni.
Az a lényeg, hogy most még megeszem ezt a Total Masst (vagy szója-protein... :-), ez 1,5 kg. Szerintem 1-1,5 hónap alatt ez is elfogy. És ha nem hízok tőle semmit, akkor tényleg beszélek Robival, hogy találjunk ki valami újat.
Felvételire meg akkor lehet, hogy veszek kreatint. Csak a felvételire hasson! :-))
Na, most ennyi.
Üdv!
Murdock
Ui.: Na, tényleg, aki ért hozzá, ajánlhatna valami jó izomtömeg-növelőt, de olyat, ami 1 hónapja, fél éve, 1 éve, stb. se volt tiltólistán, mert én örülök, ha megvan a májam, és nővé se akarok változni... :-)) Felvételire meg olyan kéne, ami főleg ERŐT növel. Tudom, a kreatin tömeget növel, de erőt is sokat, nem?