Kriza Creative Commons License 2001.02.09 0 0 354
Szia Susok,

én voltam néhány hete az 1.sz. Klinikán genetikán, és akkor azt mondta a doki, hogy magzatvízvizsgálatot a 20. héten csinálják, esetleg még a 21. legelején. Tehát ha a genetikára mész a 18. utolsó napján, még van idő, hogy maga a vizsgálat is meglegyen. Nekem az alacsony AFP-m miatt kellett mennem, de az Uh negatív lett, és így kisebbnek ítélték a baba betegségének kockázatát, mint a vizsgálat vetélési kockázatát, így nem csináltattam meg. Remélem, jól döntöttem!!! Mindenesetre nekem is 24. hetet mondták utolsó határidőnek a terhesség befejezésére. Amúgy ha nagyon csúszol, még mindig csinálhatnak méhlepény vizsgálatot, aminek az eredménye 3-4 nap alatt megvan, csak annak nagyobb a vetélési kockázata. Nekem különben pozitív élményeim voltak a genetikán, nem tudom, hogy azért, mert a dokim ismeri, akihez mentem, de én egy dr. Papp Csabánál voltam, aki egy tündér volt. Megnyugtató, de kellőképpen komolyan is vett. Remélem, minden rendben megy veletek! Még annyit, én úgy hallottam, az az itt is emlegett angliai vérvizsgálat csak arányszámokat ad (esetleg pontosabbat, mint egy sima AFP eredmény), de nem olyan tuti eredményt, mint a magzatvízvizsgálat. Nekem itthon is 4 féle eredményt néztek, nem csak a MoM-ot, ahogy ennél a külföldi vizsgálatnál írják itt többen.
Bocs, ha hosszú voltam!
Kriza

Előzmény: susok (347)