Törölt nick Creative Commons License 2001.02.09 0 0 264
Hellószia!
Én tudok rá gyógymódot!

Kezdjük a kisebb sérülésekkel. Ezeket nehezen lehet kikerülni, de a számukat lehet csökkenteni, és enyhíteni őket. Nemrég leírtam Mirrmurrnak, hogy a gyakorlatokat szépen, szabályosan kell végezni, talán olvastad. Ez az egyik dolog, amivel megelőzheted a sérüléseket. A másik, hogy edzés előtt intenzíves melegíts be, nyújthatsz is!
Ha mindig rendesen bemelegítesz, és szabályosan csinálod a gyakorlatokat, minimálisra csökkented a kockázatot.
Régebben, rendes bemelegítés, és helytelen gyakorlat-végzés miatt én is meg szoktam sérülni.
Szerintem inkább próbáld megelőzni ezeket az izomhúzódásokat, meg ilyesmiket.

Ami a nagy izomlázat illeti. Állítólag az izomláz jó, mert a fejlődés jele. Szerintem van benne valami, a szervezeted így reagál arra, hogy megterhelted. Persze tényleg nem mindegy, hogy mekkora az izomláz, ha túl nagy, az nem valami jó, biztos. :-)
Szerintem az pl. hülyeség, hogy visszaveszel az edzésből, mert gyakran van nagy, kemény izomlázad. Az izomlázra rá kell edzeni, ez az igazság. Komolyan. Persze, ha mozdulni se tudsz... :-)
Na. Ezért mondom, hogy a túl nagy izomlázat is jobb megelőzni. Edzés előtt kend be az edzett területet Richtofit krémmel. Az bemelegítésre jó, ezzel a kisebb sérüléseket is megelőzheted. (Persze nem helyettesíti a bemelegítést...) És ha nagy izomlázad van, szintén kend be a fájó területet Richtofittel! Állítólag jó izomlázra is.

Hát, ennyi. A sérüléseket inkább előzd meg Richtofittel, bemelegítéssel és szabályos edzéssel, a túl nagy izomlázat meg kezeld ráedzéssel és szintén Richtofit krémmel! (Egyébként nem biztos ám, ha izomlázad van, hogy azt edzés közben is érezni fogod! Próbáld ki, szerintem ha már edzel, mozogsz, enyhülni fog közben, és nem is érzed annyira.)
Na, üdv!
Murdock

Előzmény: Szpenszer (258)