Helló Zyx-!
Ha már tanácsot kértél, és Mákvirág ajánlott is Neked napozint meg kreatint, nem tudom megállni, hogy ne próbáljak meg válaszolni én is.
Szóval azt írod, hogy 182-183 cm vagy, és 67-68 kg. Ez tényleg nem túl kevés, legalábbis ha a hivatalos orvosi testtömeg-számítást nézzük.
De azért egy kicsit kevés.
Szerintem ne végezzünk most különösebb számításokat, ha 75 kg-ra felizmosodsz, az 182-83-as magasságnál mindenképpen jó, és 7-8 kg-mot kéne hízni, az azért nem megvalósíthatatlan.
Mindenesetre Mákvirág tanácsának egyik részétől óvlak. Sőt, remélem Mákvirág, csak vicceltél! Napozin? Nálunk is ajánlgatják, mert már január 1. óta törvényes...
Nabazmeg... Te beveszed, mert egy hónapja már törvényes? D R O G. Ennyi. Drog.
Egyébként jan. óta az összes drog törvényes, szedheted otthon, csak versenyen nem. A Te felelősséged, a törvényt az nem érdekli, hogy esetleg nővé változol tőle... :-))
Na, tényleg... Szerintem bőven elég a KREATIN. Bár azt mondják, az sem tesz jót a májnak, meg nem biztos, hogy az egészségre teljesen ártalmatlan, de az még elmegy, mindenesetre nem szteroid, mint a napozin!! Kreatint szerintem azért lehet szedni. Én még nem szedtem, de lehet, hogy fogok.
De napozint meg ilyeneket nem fogok.
És szerintem Te se szedj ilyet, Zyx-! Kreatinnal és kemény, rendszeres edzéssel SIMÁN, KÖNNYEN fölszedsz annyi izmot, hogy eléred a 75 kg-ot! Azért a kreatint se szedd sokáig...
Viszonylag magas vagy, és nem vagy nagyon lemaradva az ideális testtömegtől. Ha rendszeresen edzel, és rendesen edzel, és eszel valami tömegnövelőt (akár kreatint), nem fogsz szenvedni, hogy sikerüljön a 75 kg, és legalább nem változol nővé. :-)
Ja, és ZSÍRRA nincs szükséged, vigyázz! Azt írod, zsírra. Dehogyis! 7-8 kg IZOMBAN. És ezt komoly, rendszeres edzéssel, megfelelő edzéstervvel, és valami jó tömegnövelővel el is fogod érni!
Egyébként a táplálkozásról olvass testépítő-újságokat meg könyveket, sokat meg fogsz tudni! (Mert ez elég nagy téma.)
Na, üdv, és sok sikert!
Adj magadnak még fél évet, de azalatt tényleg komolyan eddzél! És ne használj szteroidot, hülyeség!
Murdock