Helló!
Én azt olvastam egyszer egy ROLEX(?)-ről, hogy az egyik legújabb modellje nagyon gyorsan, vagyis rövid viselés után (10 óra) teljesen felhúzott állapotba kerül. Miféle hatékonyság növelő trükköket lehet itt bevetni?
Érdekes ez a polipszerű felhúzó. Nem is tudtam, hogy van ilyen. Persze, biztos van még pár dolog az órabizniszben, amiről nem tudok.
Szíjtéma.
Én egy öltöny-nyakkendőhöz fekete bőrszíjas órát vennék fel, amelyik az időt és dátumot mutatja, lehetőleg Dauphin mutatókkal pl Omega De Ville, Cophard LUC 4.96 esetleg Patek Calatrava.Ugyancsak tetszik az IWC Portofino, de ez nem Dauphin mutatós. Ezek tudomásom szerint piszok drága vekkerek, úgyhogy gyenge idegzetűeknek nem ajánlom a megtekintésüket. Sportosabb öltözethez venném a fémcsatos kronót. Kronókból tudnám ajánlani az igazán gazdaságos Poljot Chronoswiss koppintásokat. Bár mintha ezeket is bőrszíjjal láttam volna a neten.
Kár, hogy a fentebb felsorolt egyik fajta időmérő sincs meg a "ruhatáramban".
Több mint tíz évig hordtam egy fémcsatos órát és három hónapja egy bőrszíjasat. Most úgy gondolom, hogy a bőrszíjas jobb, kényelmesebb, elegánsabb. Tartósságot illetően viszont le fog maradni, igaz, hogy csak egy sima genuine, ami valószínűleg disznó, vagy max marhabőr. A krokószíjak a legtartósabbak, nem?
Al