howdy Creative Commons License 2001.02.09 0 0 2701
Artababa, Artababa, te tényleg nagyon lehangoltnak tűnsz. Én nem vagyok sem bevándorló, sem igazi turista, oldalbordaként fordulok meg hosszabb-rövidebb időre Új-Mexikóban, ami szintén nem egy esőerdő. Nyáron elég jó az idő, nincs légkondink a házban, igaz, 2200 m magasan vagyunk, ott kellemesebb az idő, mint a városban. De ha mégis felforrósodna a levegő, kora délután elmegyünk moziba, akkor átvészeljük a legrosszabb időszakot, és délután 6-kor már jönnek a hűvösebb szelek a Sandia-ról. Akkor kitárhatnánk az összes ablakot, de nem tesszük, csak a szúnyoghálósakat nyitjuk ki, mert a környéken hemzsegnek a mezei egerek, és velük a Hanta vírus. Meg volt már csörgőkígyónk is a garázsban, fekete özvegy a vízaknában. Ez így szörnyen hangzik valószínűleg, de mi elég vidáman éljük meg ezeket a dolgokat. Kergettünk már éjjel kettőkor besettenkedett egeret meztelenül, és volt még ezer más „vészhelyzet” amit kalandként felfogva végigröhögtünk. Fogyni mi is fogyunk odakint, mert állandóan bicajozunk, és nem ízlenek a kenyerek. A Rio Grande partján vezet egy kerékpárút, azt nagyon szeretem. Télen lehet síelni, ja és járunk úszni is néha, uszodába. Az indiánosdit is szeretjük, és hosszú hétvégéken beautóztuk már az összes környékbeli pueblót. Na ja, a sivatag unalmas, de a canyonok gyönyörűek. Kirándulj néha talán. Én könnyen megszoktam Albuquerque-t, se nem túl kicsi, se nem túl nagy hely, de voltam már olyan városkákban kalandozásaink során, ahol egy éjszakánál többet semmiképpen nem szerettem volna maradni, és éreztem, hogy a hely valószínűleg minden szerencsétlen ott élőt depresszióba sújt. Eléggé ilyen helynek írod le ezt a Tucsont. Hogyan kerültél pont oda? Utálod a havat meg a latyakot, ugye? Hát igen, a telek valószínűleg nagyon kellemesek arrafelé. Élvezd, február van, a nyáron meg ugorj át Santa Fe-be (egy nap alatt odaérsz) én mindig ott töltődöm fel, ha valami kiakaszt, vagy ha rámtör a honvágy. Van ott egy Thousand Waves nevű japán fürdő + masszázsszalon, ha már emlegetted a természetes gyógymódokat. Ha jól időzítesz, találkozhatsz a második magyarral! :-) (Ha nem ott vagyok, akkor már a Cowgirlben ülök és howdyzok) De most először szaladj el gyorsan valami szép kristályért ami megmosolyogtat, ha ránézel.