Na én is irok egy, a bevezetőhöz hasonló történetet. Ez kb. 89-ben történt, tehát az összegeket akkori értéken kell figyelembe venni.
Salgotarján egyik külsö részén egy lakotelepén felejtettem az akkori öreg Ladámon a világitást égve. Az akksi totál lemerült, éjjel 11 körül indultam volna haza Bp-re. A környék totál kihalt, csak egy (talán ARO) járt arra, aki segitett volna, de 24V-os volt az akksija, a hegyen meg nem nagyon tudtuk tologatni annyira, hogy be is induljon. Ekkor telefonáltam a helyi Taxi társaságnak, hogy ha egy ember ide jönne, és segitene, akkor nem lennék hálátlan. Hamarosan megjelent egy taxis, akinek kábele nem volt, tolni nem tudtuk a kocsit. Ekkor a két kocsibol akksi ki, a taxisé az enyémbe be, beinditás, majd akksi járó motornál ki, lemerült akksi be. Tudom, ezt a modszet nem nagyon javasolják, ovatosnak is kell lenni.
Mikor kérdeztem a taxist, hogy mennyi az annyi, azt mondta, hogy neki egy 100-as volt ide jönnie, adjak amennyit gondolok. Kapott 200-at, és mind a ketten nagyon boldogok voltunk.