-xan- Creative Commons License 2001.02.08 0 0 8
Hali!

Neked van adsl-ed?

Igen, van linuxhoz pppoe driver. Tok jol mukodott egeszen a mult het elejeig, amikor is beutott a krach. Kb azzal egyidoben amikor a telefonos bejelentkezes is meghalt (vagy amikor ujjaeledt?) elkezdett kidobalni az internetszolgaltato.
Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag azota nem tudok follepni adsl-en. Tobbszor hvtam az ugyfelszolgalatot (turelem rozsat terem) de semmi értelmeset nem tudtak mondani. Két éjszakányi tökölés után rájöttem, hogy mit konfiguráltak el a MatávNet szerverén. Ezt megírtam a rendszergazdáiknak. (Szombat éjjel.) Azóta sem működik. Most már ott tartunk, hogy nem fogjuk a hozzáférési díj időarányos részét kifizetni. Az ezirányú hivatalos faxunkra még úgy tudom, nem reagáltak.

mail relay kifelé ugye minden további nélkül műk, befelé a kedvenc internetszolgáltatódnál kell ,,csoportos e-mail''-re előfizetni, amiért kapsz egy olyan postaládát, amiben egy domainre érkező összes üzenet megpihen. Ha föllépsz->letöltöd->szétválogatod->kész. Persze mindez megy automatikusan. (Nálunk már több éve.) Nincs persze ADSL-hez kötve, lehet isdnen vagy telefonon is.

A fix IP címről annyit mondtak, hogy ,,felsőbb szinten fontolgatják'' ami még azt is jelentheti, hogy egyelőre nem tudják megcsinálni:)

-xan-

Előzmény: blr (7)