wolruf Creative Commons License 2001.02.08 0 0 topiknyitó
Ne haragudjatok, ha hosszú lesz, de nagyon berágtam.
Szóval.
Tegnap éjszaka (11 óra) vettük észre kollégámmal, hogy az autómban lemerült az akksi(felkapcsolva hagytam a helyzetjelzőt úgy 14 órán át, tudom láma vagyok, de mindenkivel lehet ilyen). Elkezdtük tologatni, de szikra sem volt már. Van benne egy riasztó, amely ha riaszt, akkor 3 ponton megszakít(van benne ultrahangos térérzékelő)+van egy 1 immobiliser(szintén 3 pont, különálló a riasztótól), ezért hiába indult volna, a riasztó bekapcs, kocsi letilt. Riasztó kikapcs, akkor immo be. :-(
Mindegy, Soroksári út, ugye gyönyörű MOL kút, vagy mi a szar. Eltoltuk oda, hátha valaki bikakábellel berántja. Gondoltuk csak van már ilyen ember aki segít. Odaértünk a kúthoz, bemegyek, emberkék le sem szarnak a shopban a belépésnél. Mindegy. Szólok, erre a két kutasból az egyik segítőkészen ellenem pofázott, hogy nem bont ki kábelt (volt már kibontva ott egy :-).
Másik kutasnak kocsija nincs. Mindegy, nagy nehezen megmozdult az, akinek van autója, de a szöveg: Ez marha sokba fog neked kerülni.
??? Az, hogy a kábellel berántja a kocsit? Na neee. Mondom mindegy, úgysincs bikakábelem még, meghát szükséghelyzet (immár éjfél). Csak kártyával tudtam volna fizetni. Reagálás: heves pofarángás. Ennyit a kutasokról.
Srác kijön, kábel rá. Motorház nyitva, riasztó érzi, gáz van, hirtelen nem jutott eszembe, hogy lenyomjam az érzékelőt, így riasztott amint aksihoz ért a kábel. Persze annyi energia nem volt, hogy kikapcsoljam, mert ahhoz is gyenge volt az aksi. Kétszer engedte, hogy indítózzam, de persze mind a kétszer lefulladt (riasztó megszakítása). Észrevettem, hogy még kb. 5 perc várakozás, és ok lesz a dolog, mert tölti az akksit egy indításra. Erre srác kábel le:ez nem fog beindulni. Elment. Mondom ez szép. Nem baj. Talán a közelben levő taxis. Kollégám odamegy: szöveg nekik fix tarifájuk van 1600 alatt meg sem mozdul (MIFÉLE AUTÓS TÁRSADALOM EZ??????)
Hagytuk őt a szarba a rohadt kocsiával.
Éppen tankolt egy rendőr is, megszólítás: Ne haragudjon nincs véletlen kábele, mert nem indul. Válasz: Nincs! Ajtó becsap elhúz a francba. Szolgálunk és védünk uram????
Még egy taxis jött, megállt, ennél már 1800 a megmoccanás (ilyen nincs!!!) Sajna nálam meg csak kártya volt, kp 0. :-(
Kollégám rajta van a HIX-Autós listán, ami nem nagyon tudtam mi. 1 telefon (na jó, 3). Egy srác az !!!1. kerületből!!! közölte kb. fél 1-kor, indul!!! Mondom, ilyen nincs! Ilyen ember is létezik???
Megérkezett, kocsi húzgálás, semmi. Gyertyákat összebenzinezte, szikra se. Megvettük a bikakábelt a kúton (majdnem nem adta el a köcsög, már azt hittem leverem, dehát kellett a kábel).
A srác, aki lejött, Skodával volt. Kb. 10 percig töltöttük az aksit, aztán gyertyatisztítás, hatalmas durranás és a kocsi beindult!!!! Szóval innen is örök hála az emberkének!
Ne haragudjatok, hogy hosszú voltam, de nagyon a bögyömben vannak a taxisok, és a redves rendőrsegg is, és hadd ne említsem akkor a most már erről az oldaláról is híres MOL (mindenki látja?) kutat, és kedves kiszolgáló személyzetét.
Ha van ilyen topic bocs, de asszem ez elég más téma. Ez a Magyar autós-társadalomról szól (van ilyen egyáltalán? Senki sem állt meg).