NaviCard Creative Commons License 2001.02.07 0 0 476
Kedves Tec1

Olvastam a NaviCard rendszerrel kapcsolatos megjegyzeseidet. Nehany szoban reagalnek ezekre.

A NaviCard rendszer egy multikompatibilis adatbeviteli modszer navigacios keszulekekhez. Nincs kikotve, hogy a keszulek terkepes avagy terkep nelkuli. A navigacio technikai megoldasat erinto kritikad ezert nyilvanvaloan felreertesen alapul.

A www.navicard.hu oldalon bemutatott keszulek egy egyszeru kiviteli forma, amelynek elkeszitese eppen nem haladta meg a fejlesztok lehetosegeit. A NaviCard oldal azonban a kartyakon alapulo NaviCard rendszert hivatott bemutatni kulonos tekintettel az Internetes osszefuggesekre es az Internet alkalmazasabol szarmazo szamos elonyre.

Mindazonaltal a CardNavigator keszuleknek magam is hasznaloja vagyok es tapasztalataim szerint kivalo segedeszkoz a tajekozodasnal, jollehet ez a valtozat csak tavolsag es iranyadatokat ad meg a tajekozodashoz. A vilag szamos nagyvarosaban probaltam ki eles helyzetben a keszuleket, ami azt jelenti, hogy terkep egyaltalan nem volt a birtokomban. A ritkan elofordulo legrosszabb eset az volt, amikor nehany felesleges kerulot teve jutottam el a celhoz. Akik mar tapasztalattal rendelkeznek az elektronikus navigacio teren, tudjak, hogy ez a megoldas igen jol hasznalhato a gyakorlatban, bar kevesbbe latvanyos mint a terkepet is rajzolo valtozat.

A NaviCard rendszer celkituzese a navigacios keszulek kezelesenek vegletes leegyszerusitese, amely olyanok szamara is hozzaferhetove teszi az elektronikus navigacio mindennapos alkalmazasat, akik nem kivannak bibelodni a lenyegesen bonyolultabb GPS eszkozokkel.

Ennek megertese utan megfogalmazott kritikaidat termeszetesen szivesen veszem.