Nos lenne némi észrevételem az itt egybegyült "kiscsapathoz".
Azt hiszem, hogy mindanyionkat érdekel, hogy hogyan lehet kicsiholni az adott gépünkből minél több szuflát. Ugye ezért indult ez a téma a fórumban. Azzal, hogy egymás fejéhez vagdossuk a különböző jelzőket attól még nem lesz egyikőnknek sem gyorsabb a gépe.
Ha valakinek mégis ilyen hajlama van az szerintem élje ki magát máshol, de ha lehet ne itt.
Szóval. Popeye igazad volt abban, hogy érdemes a a BIOS-ban az AGP méretét a rendszermemória felére növelni. Nekem 64MB volt, amikor ezt az értéket 128-ra vittem közel 300 ponttal növekedett a 3DMARK pontszáma. Úgy hogy, ezért thanks.
Amit konkrétan állítottam a BIOS-ban az igazából nem sok minden volt, de így is jelentősen nőtt a grafikai teljesítmény a 3DMARK szeint. Sőt most már CMR2 is true color-ban nyomom.
A lényeg:
Az alaplap BIOS-a az Award 6.0 változatát használja, nem tudom, hogy ez a más eltérőjű és verziószámúaknál, hogyan és miként lehet hasonló értékeket kihozni a gépből.
Szóval:
Softmenu III Setup:
Nekem kedves Gsx-rr nem 66MHz kullog a 700 Celeron2-em hanem 95MHz 1.95V feszkon. Egy szóval nem említettem, hogy én 66MHz hajtom a procit.
Valószínüleg jobb hűtéssel a 100MHz-et is el tudnám érni, de nekem jelenleg ez is elég. Korábban egy 566-osom volt ami vidáman ment 850-en 100MHz-en.
Ugye tudod, hogy az Intel procikba a szorzó bele van "drótozva" ami a 700 Celeronom esetében 10.5 jelent. Mi marad tehát a proci tuningolására, csak a rendszerbusz órajelének a növelése. Nagyobb órajelen a proci akkor fog menni ha növeled az alaplapon a feszültséget. A 700-as 1.7V a feszültsége énnekem a BIOS max 1.95V engedélyezett. Ezen az értéken viszont csak 95MHz fut stabilan a procim így jön ki a kerek 1000 érték. Remélem elég világos voltam, akinek még esetleg lenne kérdése tegye fel bátran, hisz azért van ez a topic.
Az AGP TRANSFER MODE: nekem default volt ezt fast-ra tettem.
Ami jelentősen dobott a grafikai teljesítményen azt hiszem, hogy a következő lehetett:
IN-ORDER QUEUE DEPTH érték megváltoztatása. Nekem ez a szám 1 volt ezt változtattam meg 8-ra (Csak ez a két szám van nekem!) Ez valami olyat csinál, hogyha az 1-est átállítom 8-ra akkor optimalizálja a procit az alaplapi chipsettel. Az 1 értékkel "csak" stabil a rendszer.
Mint már említettem az AGP APERTURE SIZE értékét felvittem 64MB-ről 128-ra. Hát ezek lettek volna.
Az ugye természetes, hogy a SYSTEM BIOS, VIDEO BIOS és VIDEO RAM CACHEABLE opciók FAST-ra van állítva. Ha valakinek ezek csak normal értékeken hajlandó működni a gépe akkor sűrgősen szabaduljon meg az alaplapjától, mert rossz "lóra tett".
Hirtelen ennyi, amit itt közölni szerettem volna a kis társasággal, jöhetnek az észrevételek.