Sziasztok!
Most tévedtem erre. Csak azt akarom mondani, hogy aki egyetemre jár, és azt hiszi őt szivatják, jajj anyám, ezt nem lehet tulélni, az biztos nem dolgozott a középiskola és az egyetem között...
Én sajnos évekkel az érettségi után vettem a fejembe a diplomát... Ilyenkor azzal kezdődik, hogy szivatod magad, stop, merthogy elfelejtetted hogy lehet egy csomó értelmetlen, soha nem használt vackot megjegyezni... Miután 12 éven át összesen talán évente 20-30 óra tanulással is bőven 4,5 fölött voltam, én is kiakadtam az első 30%os dogán... Elővettem a barátnőm (együtt szenvedünk, együtt könnyebb tanulni, egyedül max magolunk, de utána kikérdezzük egymást... mikor ez elmarad, azóta is előfordul a karó...), bementünk a boltba, vettünk pezsit, a kedvenc likörjeinket, rágcsát, felmentünk hozzám, csináltunk melegszendvicset, üvöltettük a zenét és reggelig ünnepeltük a karót... Az ő elsőjét szintugy... közben meg bőgtünk mint állat, hogy meghülyültünk... Persze kiderült, hogy csak az a gáz, hogy fősulin másként kell tanulni... Főleg ha mellette nyelviskolába jársz, tanulsz, ellátod a családot, takaritasz, főzöl, bevásárolsz, mosol, figyelsz a többiekre (mondjuk férjünk, gyerekünk nincs, de ellátni való családtag igen, és a 3. barátnőnek a társulatból 2 gyereke is van, és sokan most szülik a 2-3.at!!!)... Szal nem siratom a nappalisokat...
Igenis a fontos tárgyakra _folyamatosan_ kell készülni, mégha csak vizsgaidőszakban van csak vizsga belőle, akkor is! Minden elő és utóvizsga esélyt meg kell játszani! És akárki akármit mond, puska nélkül ne lépj be az ajtón, mert mire megcsinálod, tanulsz egy csomót, és ha nem is veszed elő (ha rendesen tanulsz nem is kell), akkor is megnyugtat!!! És minimum a legvacakabb képletet, definiciót akármit ird magadra!!! Le van ß$ŁĐ a tisztességes módszer! Ha lehet, a fősulin csalni kell, mert ugy könnyebb tulélni! És a minitárgyakat felejtésre kell tanulni! Mire kijössz, már a kérdéseket is felejtsd el! (de elötte ird le, hátha jó lesz valamire :o)
És aki mindezt nem birja, nem muszáj fősulira, egyetemre járni... Nem hiszem, hogy 3.ra derült ki, hogy nem birja!!! Ez minimum a 2. félévre kiderül!!! Azonnal keresni kell egy gyengébb sulit (esetleg főiskolát egyetem helyett) az adott témában, és átmenni!!! Kis mákkal még vizsgákat is beszámitanak!!! Inkább vesszen 1 év, mint 3! És ha végzel, az még talán (nem mindenütt) nézik, hogy hol végeztél, de hogy csupa 2essel Xedik kisérletre, vagy szinjeles, azt nem! Max a legelitebb helyeken, de oda meg veszett kapcsolatok és 4-8 nyelv ismerete is szükséges!
Azzal pedig nem értek egyet, aki azt mondja, hogy nem mert a szülei elé kerülni mert biztos rá forditották minden pénzüket... Általában az ilyen gyerekek felelősségteljesebbek, megpróbálnak kapcsolatokat keresni, dolgoznak, mindent kibirnak, mert arra neveli őket az élet! Szegény gyereket nem babusgatnak! Az szokott ennyire kibukni, akit párnák között tartanak... Én nem hiszem, hogy a szülők nem látták rajta az évről évre növekvő kétségbeeést, az ilyesmi nem jön egyik percről a másikra... Ismerek olyat, aki szidta a gyereket, ha 4est hozott... A gyerek rettegett, hazudott, bujkált, és az évi 1-2 4esét katasztrófának élte meg!!! Az ilyen rosz kapcsolat a szülő hibája is! Tudnia kell, mert _meg_kell_mondani a gyereknek, hogy nem a jó eredményeit, hanem őt szeretik! És nem katasztrófa, bármi lesz a suliban!
Bocsi, hogy ilyen hosszu lett, de eléggé kiakadok az ilyen hireken :(
Veg