coolabi Creative Commons License 2001.02.05 0 0 231
Nagyon sok dolog jutott eszembe, amikor a hozzászólásitokat olvastam, íme néhány!

1 Mint Bme hallgató (ugyan éppen halasztok, de ez mindegy) természetesen én is nagyon sajnálom a srácot, DE....
nem értem miért kell ettől kilépni... Jelenleg a BME-n olyan a felvételi rendszer, hogy aki nem tök hülye, azt felveszik. Én is így jutottam be a mérnök-fizikusra, mert a 108 ponto tényleg össze lehet szedni a középben. Viszont amikor megjelöltem, azt is tudtam, hogy 40-60 % ki lesz szórva. Ez azt jelenti az esetemben, hogy 50-böl 20-25 fog bennmaradni a szakon. Ezzel a tudattal mentem oda, hogy itt most van egy esély, és innentől kezdve rajtam múlik. A tanárok nem fognak direkt csak velem szivózni, sőt, ha mindenki megfelel, akkor nem fognak kidobni senkit. De olyan követelményeket támasztanak, hogy a BME diploma ne csak egy papír, hanem egy minőségi garancia is legyen. Garancia arra, hogy akinek kiadják az tényleg tud. Ez felelőség! Nekem azt jelenti, hogy lehet, hogy ki fognak vágni akár 3. évben, de azt azért teszik, mert nem voltam oké. Ez a srác is meg kellett volna hogy értse, hogy itt ilyen az élet. Van aki bentmarad, mert egész nap agyon tanulja magá,t, vagy mert olyan zseni, de van akit akkor is kidobnak, ha megfeszül, mert nem elég minőségi a tudása. Tudom, hogy most azt mondjátok, hogy tapasztaljam meg a repülést az egyetemről, és akkor majd kisebb lesz a pofám! Igen! Igazatok van! Biztosan nem leszek majd boldog, ha erre kerül esetleg sor, de az öngyilkosság akkor sem megoldás. Olyan a világ, hogy néha nagyon csúnyán padlóra vágja az embert. De fel kell állni! És akkor itt jön a második dolog!
2 Tapasztalatom szerint a BME-n elég sok érdekes ember jön össze. Alapba nem olyan a helyzet, mint amit nagyon sokan megszoktak a középben, hogy fiuk-lányok kb fele fele, hanem 80-90 % fiú. Ez nyomasztó egy idő után akkor is ha ezt nem hiszitek. Ez a koleszban is így van! Szokták mondani, hogy a sok srác viszont jól megérti egymást! Hát nem. Mindegyik másféle! Lehet, hogy vizsga után nem tudják egymást kezelni. Lehet hogy pszichológus kell?! Nem tudom! Akkor is az a véleményem hogy egy vizsga/repülés még nem szabad, hogy ide vezessen.