Szevasz Martin!
Hát, itt látom azt mondja valaki, hogy éppen JÓ a mellet és tricepszet, valamint a hátat és bicepszet együtt edzeni. Mert, hogy a melledzés alatt úgyis bemelegszik a tricepsz, a hátedzés alatt meg a bicepsz.
Hát nem tudom. Szerintem meg a melledzés alatt jelentős másodlagos terhelést kap a tricepsz, de ez még nem is lenne baj... Viszont a hátedzésnél tényleg keményen ott van a bicepsz is, és nekem legalábbis elfáradt régebben a bicepszem, amikor előtte hátat edzettem. Amióta felcseréltem, jobban megy a bicepszezés.
Aztán lehet, hogy régebben még úgy csináltam a hát-edzést, hogy túlságosan bedurrant a bicepszem... Nem tudom. Azért meg lehet oldani a mell-tricepsz, hát-bicepsz dolgot is, csak vigyázni kell a hátnál, hogy tényleg hátra menjen inkább, mert ha a bicepszed jobban érzed, mint a hátad, akkor már nem lesz túl jó a bicepszezés...
De a legjobb az, ha kipróbálod, NEKED hogy megy jobban. Nekem jobb, ha a hátazás után nem bicepszezek. Mellezésnél meg úgy vagyok, hogy tricepszre csinálok szűk nyomást is. (Tudod, mint a fekvenyomás, csak szűken.) Ha egy nap csinálnám a mellett meg a tricepszet, az szinte olyan lenne, mintha egy nap kétszer nyomnék fekve... (Mert a szűk nyomásnál meg a mellizom kap másodlagos terhelést, viszont a mellizmom már jól kifárad a mell-edzés végére.)
Próbáld ki, Neked hogy jobb!
Üdv!
Murdock