OK, a bacik többen vannak. Tudunk valamit a növények és a bacik géntartalmának arányáról? Pl ha kb egyezik, és tényleg olyan sokan vannak, akkor szinte csak a bacikkal kell számolni. De ha tényleg olyan sokan vannak, akkor miböl élnek?
Ezt nem értem:
"az emberi test sejtjeinek száma kb 1%-a (vagy ezreléke? nem emléxem) a testben élosködo, illetve szimbiotizáló baktériumoknak."???????????
Tehát én akkor állok kb 1 rész emberböl + 99 rész baktériumból??? Hogy is van ez? Vagy a baktériumok több nagyságrenddel kisebbek, mint a sejtjeim???
Én mindenesetre már reszketek!
Nekem úgy tünik, azt állítod, hogy a baktériumok SOKKAL kisebbek, mint a növényi ill. emberi sejtek. Tényleg így tudod? És ha így van, akkor nem lehet, hogy sokkal kevesebb DNS-ük is van?
Én eleve feltételeztem, hogy a DNS/sejttömeg arány nem tér el a különbözö élölényekben több nagyságrendet. Kivéve az extrém példákat: mondjuk tojás, és hímivarsejt. Tévednék?
"+ még ott vannak a minden sejtben levo színtestek és mitokondriumok amelyek szintén baci eredetuek és van saját DNS-ük."
Erröl nem sokat tudok. Kifejtenéd?
Tudod mit? Reszkessenek a bacilusok, mert olyan népszámlálást eresztünk rájuk, hogy attól kódulnak!:-)