Mici Maci Creative Commons License 2001.01.29 0 0 95
Kedves Akala!

Nothing2 már részben válaszolt a felvetéseidre. Ezen túlmenően csak annyit szeretnék mondani, hogy az általam idézett rész a könyvből nem félreérthető. Azért idéztem, hogy képet kapjon az érdeklődő arról, hogy milyen állításokkal találkozhat egy könyvvel.

Én nem azt mondom, hogy Seth könyvéből nem lehetne tanulni, mert tanulni mindenből lehet, csak egyes dolgok a könyvből nagyon félrevihetnek embereket.

Az igazán magas szellemi tanításoknak az a jellemzője azonban, hogy SZINTE EGYÁLTALÁN NINCS TÉVEDÉS bennük. Mivel a médium sosem tökéletes, ezért előfordulhat még ezekben is, hogy van hiba. De a leadott anyag hibátlan. Seth könyvében pedig elég sok olyan rész található, ami nem egyezik a szeretet tanításával.

Az általam idézett rész pedig szerintem nem félreérthető. Tessék, itt az eleje.

"Seth azt mondja: Krisztus történelmi személlyként nem úgy létezett, mint ahogy azt a mítosz őrzi. Amikor az emberiség a legmélyebb kétségbeesésben van, és óriási gondokkal kell szembenéznie, előhív valakit, aki olyan, mint Krisztus. Megkeresi, megalkotja önmagából azokat a személyiségeket, akikre szüksége van, hogy általuk erőt meríthessen."

Ez magyarul anynit jelent, hogy Jézust az emberek találták ki maguknak, egy mítosznak.

Aztán a következő mondat:
"Három ember élt, akiknek élete összeolvadt a történelmi képben, és akiknek együttes története vált ismertté Krisztus életeként. "

Ezzel pedig egy szintre hozza Keresztelő JÁnost és Pált Jézussal. Mintha ugyanaz a kategória lennének. Ezzel igenis kisebbíti Jézus személyét, mert míg Pál és K. J. csak "sima" emberek voltak, addig Jézus megszabadította az emberiséget.

Kedves Nothing2!

Abszolút egyetértek veled mindenben, amit leírtál. Örülök, hogy vannak, akik érzik szívükben a szeretet igazságát.

Üdv:
Mici Maci