Sui,
lássuk értem-e a dolgot. A Garmin nem akar magyar térkép lemezt kiadni, (nem éri meg neki), de azt sem akarja, hogy mi magunk készítsünk, hiszen a protokolt amivel a térképek rámásznak a GPS-re nem adja ki a kezéből. Tehát, te hülye magyar, itthon ne akard kihasználni a GPS-edet teljesen, korrekt navigációra.
>>> Az ingyenességgel csak annyi gond van, hogy azok a térképek, amelyek ma jogtisztán hozzáférhetőek Magyarországról és alkalmasak lehetnek az esetleges módosítások, ill. javítások elvégzésére, valamint ezek után közkinccsé is tehetők milliós nagyságrendeket képeznek (értem ezalatt az árát).
Én nem arról beszéltem, hogy meglévő térképet pontosítsunk, hanem az általunk bejárt útvonalakat utcanevekkel (útszámokkal stb.) feliratozzuk, és az menjen fel a GPS-re. Ez senki szerzői jogait nem csorbítja, feltéve ha az útvonalat bejáró a szabad terjesztéshez hozzájárul.
Konkrétan: én a saját városomról (Miskolc), - ha a bejárt útvonalat PC-re tudnám vinni, és azt összesítve vissza a GPS-re – egy hónap alatt GPS pontosabb térképet tudnék csinálni, mint az akármilyen vállalat által kiadott papír térkép. Én aztán ezt a netre is kitenném, használja szabadon aki akarja. Persze nem lenne ellenemre ha pl. egy pécsi is csinálna ilyet.
PSmith