Szervusztok !
Azért ez a 10.000,- Ft-ért tisztítás borsos. Viszont tényleg értik a dolgukat.
Egyébként én sem szoktam kiborogatni az óra tartalmát, az csak egy végletes példa volt. Viszont sajnálom, hogy nem üveghátlapú az automatám, mert időnként arról a feléről is elgyönyörködnék benne.
W !
Az én korábbi P. kronográfom a stopper funkcióval eleinte lenyűgözött, majd egyre ritkábban használtam. Néha viszont a fiam rátámadt a csuklómra és Ő nyomogatta. Én leginkább azt a hasznát láttam, hogy be tudtam vele kalibrálni a kocsim km-óráját.
Ha elszánod magad egy mech. órára, nem biztos, hogy érdemes ragaszkodni a kronográf funkcióhoz. (Szubjektivitás !)
Ez a kvarc rásegítéses kronográf szerintem egy nagy népámítás. Az IWC féle "mechanical chronograph with quartz stepping"-ről egyszer már értekeztünk, az valószínűleg egy villanyóra sok-sok egyéb (mech.) alkatrészt tartalmazó kronográfhíddal. Alighanem a Breitling is ez lehet.
A Rolex, mint látható nem gomb nélküli stopper, de ilyen is létezett az idők hajnalán. A régi Breitling kronográfok még közvetlenül a koronáról működtek. Utána ennek a leegyszerűsítésére végülis pont Ők találták fel a nyomógombos működtetést. (Először abból is csak egy volt.)
Korábban egyébként próbálkoztam azzal, hogy az utóbbi század óratechnikai változását témánként össznépileg nyomonkövessük. Lefulladt. Pörgessük fel ??? (Pont ilyen fentebbi témákat akartam felhozni benne.)
És még az a kérdés is ide tartozhat, hogy tudja-e valamelyikőtök, hogy mióta használják a rugósfület (azt hiszem így hívják) általánosan a szíjnak a tokhoz rögzítésére ?
Üdv :
NPZ