etwg Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2445
Szia JSB,

igen valoszinü, hogy nem megyek Nürnbergbe, általában 3 évenként szoktam járni. Már elég öreg vagyok a hobbyban, nem nagyon tudnak ujat mutatni, illetve, ami uja az rendszerint nincs Nürnbergben.
Talán jövöre majd megyek.

A sintisztito elektronikával nagyon kell vigyázni, a terepasztal amugy is rengeteg elektronikus sz@r gerjeszt (néztél már TV-t, ha mentek a vonatok?). Én már annyira megprobálok mindent levédeni, mert egy elég komoly antennaszerkezetem van, és ez mindent felvesz (sokszor kivéve a TV müsorokat). Ráadásul sok TTL-es rendszer is besz@rik, ha elyen zavaros a környezet. Az emlitett dobozka meg még jobban megnyomja a zavarszintet. Inkább klasszikus megoldással kell a sineket tisztán tartani, amivel nincs is sok probléma, ha a terepesztal hetente legalább egyszer üzemben van.

Jo, ha elcsaptok szeretett hölgyeitektöl egy-két csomag arcmoso vattát (kb. 3 cm átméröjü fehéz izé - cleaning pads náven is ismeretes). Erre cseppencs egy kis alkoholt, vagy benzint, tedd fel a sinre, és told rá a mozdonyok kerekét (ne mindet, hogy áram is folyhasson.): Inditsd el lassan, ugy hogy a forgo kerék beletörölje magát a vattába. Igy igen egyszerüen és remekül megtiszthato a kerék, ami aztán nem hordja szét a koszt.

Előzmény: JSB (2444)