Sziasztok kedves Várlakók!
Pár napig nem volt időm írni a sok munka és az elintéznivalók miatt. Viszont most hosszú leszek, nem baj?
Berku!
Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n, tényleg nagy élmény:-))) Közérzetileg jól vagy? Már alig várom a febr. 10-ét, hogy beszélgethessünk! Kertésznacit vettél vagy simát? Tudsz jó kismamaboltot?
Mi is tegnap voltunk UH-n, 5,2 cm-es a baba. Olyan aranyos volt, ahogy a kis kezével megfogta az arcát és a térdét. A legmeglepőbb számunkra az volt, amikor a doki megmutatta, hogy a hólyagjában már van egy kis pisi:-)))
Szia lilly6, üdv a topicban!
Látom te már tapasztalt kismama vagy, úgyhogy szeretettel várjuk bölcs tanácsaidat.
A 30e Ft-os angol vérvizsgálatról: tegnap megismerkedtem a védőnőmmel, és megvan a terheskönyvem is. Tőle kaptam egy szóróanyagot erről a vizsgálatról. Gondolhatod, rögtön felcsillant bennem a remény, hogy egy vérvétellel megúszhatom a dolgot. Utána pont a János kh-ba mentünk elbocsájtásra és UH-ra. Megmutattuk a hirdetést, mire a doki teljesen felkapta a vizet, hogy egyesek még ezzel is pénzt akarnak keresni. Kiderült, ezt a vizsgálatot itthon is csinálják (pl. a Kútvölgyiben, más kórház megbízásából is, gondolom TB alapon), de az eredmény csak arányokat mutat: pl. 182 a kettőhöz az esélyed a Down-kórra. Na most ezzel nem sokat lehet kezdeni. Így a 100%-os eredményt hozó magzatvízvizsgálatnak valóban nincs alternatívája jelenleg (sajnos).
A 3D ultrahang is a Kútvölgyiben van, de mivel nagyon drága vizsgálat, csak súlyos esetekhez használják (leginkább nem terhességi UH-ként).
Kedves Noa!
Most olvastam a másik topicon, hogy megint kórházba kell feküdnöd. Van segítséged? Sokat gondolok rád, küldöm az erőt-adó és a gyógyító alfa-sugarakat. Jobbulást @@@@@@@@@@@
Köszi a jótanácsokat, rájöttem, ki fogom gyűjteni mindet egy file-ba, nehogy elfelejtsem.
Kíváncsi vagyok, bejön-e neked ez a szoptatós párna. Képről eléggé meggyőző volt :-))
Mosomasa, elképzeltelek ebben a pucsító pózban:(( Hát nem lehet kellemes így tölteni az időt. És ez gondolom nem használ a gyomorégésednek... Remélem enyhül a fájdalom és megúszod a súlyosabb dolgokat. Mikor lesznek meg a vércukor eredmények?
Gyömbér!
Bátor vagy, hogy mertél síelni.
Te mikor mész laborokra a terheskönyvvel a Margitba? Nekem valamikor a jövő héten mennem kellene.
Kinél születtek a kollegád ikrei?
Nekem is szokott néha nyilallni. A punkció óta pedig minden fordulatkor félig-meddig felébredek. Eleinte azért mert fájt, utána inkább azért mert tudatalatt bennem van, hogy ne csináljak hirtelen mozdulatot és főleg hogy ne nyújtózkodjam. Pedig néha igazán jól esne.
Utrogesztán téma: múlt héten voltam az Ernő bácsinál (a 12. hét első napján), és megkérdeztem, kell-e szerinte telefonálnom a BMC-be a csökkentés miatt. Azt mondta, hogy ne aggódjak, mert ugyan a méhlepény beindul ebben az időszakban, de 100%-osan csak a 16. héten veszi át a szerepet (vagyis ilyenkor párhuzamosan működik a sárgatesttel). Volt olyan beteg egyszer a Margitban, akinek egy ciszta miatt ki kellett venni a petefészkét még a 16. hét előtt, de sajnos elvetélt progeszteronhiány miatt.
Tegnap pedig a BMC-ben kérdeztem meg a további adagolást: a 14. hét végéig napi 1 ampulla Progeszteron (2 helyett), és a 13. héten 3x2, a 14. héten 3x1 Utro, majd 1-2 nap alatt 0-ra csökkenteni.
Gyömbér! Nekem a védőnő mikor kiállította a terheskönyvet, részletesen kérdezte az előzményeket, és be is vezetett mindent oda. Muszáj elmondanod, szerintem. Viszont őszintén mondd el neki miért szeretnéd, ha diszkréten kezelné. Meg fogja érteni.
Vomitné!
Remélem a kisfiad már jobban van.
Csucsuka!
Te mindig megijesztesz! Vigyázz nagyon magatokra! Mi az hogy a placenta mélyen tapadt? És neked miért kell fejjel lefelé feküdnöd? Viszont nagy gratula az AFP eredményeitekhez.
Piglet!
Köszi a TB-s okítást. Holnap pont jön a könyvelőm, legalább nem leszek holt sötét a témában, és végre kitaláljuk, mi is lészen nekem a legjobb megoldás. Ha lesz kis időd, írd meg a szülésznő nevét. Köszi.
Quizas! Magadról nem is írtál:((
zsLee!
Csak így tovább, jó hogy már nem vagy rosszul.
Mojó!
Tündéri a kis Petike! Gratulálok. Te is a fürdetős papák közé tartozol?
Apropó, kispapák: karácsonyra megvettem a férjemnek a Kispapakönyvet. Két nap alatt elolvasta, és nagyon tetszett neki. A "kispapák" humorba ágyazva kapnak hasznos tanácsokat, hogyan "éljék meg ill. túl" a párjuk terhességét.
Gica! Köszi, hogy így figyelsz ránk:)))