Törölt nick Creative Commons License 2001.01.25 0 0 1405
Frász-t kaptam Tőled!

Most félretéve abbéli ellenvéleményemet, hogy hogyan NEM SZABAD tiltakozni (és hogy a Matávnak egyelőre nincs és reméljük ilyen összefüggésben nem is lesz köze a politikához!), azért szeretnélek kijavítani:

Az ISDN NEM ÓSDI technika! Amikor még a hívásvárakoztatást sem tudja használni a (vonalas, de a mobilosok is: praktikum not provide this service!) előfizetők többsége, addig milyen technikáét akarsz elterjeszteni?!

Tovább is mennék (én, aki amikor úgy érzem, kritizálom a Matávot): az ISDN alapdíj - megfelelő akcióban természetesen, mint pl. az eredeti Szereld magad - ab ovo 500Ft-tal olcsóbb, mint a sima analóg (4875-2500 lebeszélhető és optimális esetben persze)!

Az én elveim szerint: normális, türelmes DE határozott és jól irányzott reklamációkkal, felhívásokkal és megkeresésekkel el lehet érni pozitív eredményeket!

Amiért inkább harcolni kellene (ne tessék elfelejteni: sokan sírják vissza a Matávot a koncessziós területekről!), az az álltalános fogyasztói érdekvédelem megerősítése (a HÍF lapján szerepel egy tanulmány, mely az új EHT tervezetével foglalkozik ilyen aspektusból: érdemes elolvasni!) és a JOG megfelelő kialakítása!

Éppen a liberalizáció során alakulhatnmak ki olyan veszélyes tendenciák (amire sajna vannak elképzeléseim), amik miatt még kiszolégáltatottabb helyzetben lehetünk, mint előfizetők!

(Egy példa a mobilosok várható kínjairól: IPv6 és a mobil-hálózatok új generációi: még most ketzdik tervezni, de 1-2 év múlva talán a többség el is dobhatja a mobilját és veheti megint jó drágán vagy újabb akciókba bebetonozva az n-normásat!)

A Kormányt, a Jogalkotást (ágazati irányítás: MeH - már ez is nagy hiba volt, aztán mindenki kussolt!) és az ellenőrző hatóságokat (GVH, FOF, HÍF) kell "provokálni" illetve megerősíteni az ilyen helyzetekre a megoldóképességüket!

Na egyelőre ennyi tellett ma tőlem!

De azért örülök, hogy gondolatokat ébresztettem (én is)!

Üdv.

Maus Róbert Péter

Előzmény: Frász (1400)