Kedves Mindenki! Olyan jó kis topic volt ez régen. Miért nem nyittok egy "Úgy szeretnék belerúgni ma valakibe" topicot a mérget/gyulöletet/frusztrációt ott levezetni? Tudom, ez egy nyílvános fórum, és nincs jogom ilyet kérni bárkitol is, mégis, érezhetnétek egy kis lelkiismeretfurdalást, amiért egy kellemes beszélgetést csak úgy heccbol botrányba fullasztotok.
Egyébként - hogy egy kicsit megpróbáljam csitítani az indulatokat - elmesélem, hogy amikor eloször jártam az USA-ban, tele voltam eloítéletekkel, kövér, buta embereknek tartottam minden amerikait, felsobbrendunek az európai kultúrát, lenéznivalónak a tengerentúli életformát. Voltam turista néhányszor, aztán lehetoségem adódott hosszabb idoszakokat ott tölteni, és láss csodát! szép lassan elkezdtem magam nagyon-nagyon jól érezni, esetenként pont a hangsúlyozott különbségek miatt. Lehet, ha megvernek és kirabolnak Bronxban, arról írnék, milyen ocsmány egy hely az USA. De nekem eddig még csak Magyarországon lopták el az autómat, odakint az étteremben felejtett táskámat pedig visszaadták, benne összes pénzemmel. És akármennyire is közhely, mindig elismeroen bólintok, amikor a kutyasétáltatók hajolgatnak a nejlonzacsikkal, mert a kultúra az inkább ez, mint a sokszáz éves történelem. Az amerikaiak még rászokhatnak az olvasásra (és nekem úgy tunik, azon vannak) de mi magyarok még évszázadokig kutyaszart fogunk pucolni a ciponk talpáról. De említhetném azt is, hogy hogyan bánnak a fogyatékos emberekkel odaát. Ha nyitott vagy észrevenni a jót, értékeket találsz. Ha beszéled a nyelvet, remek emberekkel találkozol, nézd már! tök soványak. A megismerés egy folyamat. Ha negatív élmények érnek, rossz véleményed alakul ki, értheto. Ez a topic remek hely ilyen esetben kiírni a mérged, egye fene. Többek között azért is járok ide olvasgatni, mert szeretnék igazi negatívumokat találni, hátha mondtok valamit, ami kicsit visszazökkent a régi "valóságomba". Ti. amióta hazajöttem, visszavágyom. Nem tudom megfogalmazni, miért érzem magam jobban ott mint itt, de ami tény az tény. Gyere DRT, beszélj le Amerikáról, mert különben tavasszal ismét nekiindulok, s tán egy-két-há évig haza se jövök.