joem Creative Commons License 2001.01.25 0 0 2443
Az ember már csak ilyen... A topicok is ilyenek (valamennyi), idonként marakodunk, civakodunk egy kicsit, aztán megint jönnek a hozzászólások, melyek között ismét lesznek olyanok, amelyek vitát váltanak ki, stb., stb... Ezzel semmi gondom nincs. Nem jó, de ez van. Magam részérol itt még nem ugrottam neki senkinek, más topicon már elofordult. Nem mérhetjük magunkat a vasutas topichoz, de akkorák már vagyunk, hogy komoly erofeszítést jelentsen mind a 2444 hozzászólást végigböngészni, ha valaki meg akar találni valamit, pláne, ha most akadt rá a topicra. Véleményem szerint annyi erovel, amennyivel leírható, hogy vazze', már 100x leírtuk, olvasd má' el 'szt ne b@szogass itt minket", mondom ennyi erovel azt is le lehet írni, hogy a börze szombatonként délelott van a lángban. Sokan tudjuk, sokan járunk is, sokan még nem. Én akár 101-dikszer is leírom. Bocs Matiz, minden tiszteletem a Tiéd, ismerjük egymást személyesen, megkockáztatom, hogy fogunk még együtt is dolgozni vasútmodell projekt(ek)en, de ebben a konkrét esetben véleményünk különbözo, ami természetesen nem baj, sot...
Vannak olyan részterületek, amelyikhez egyikünk ért jobban, vannak olyanok, amikhez másikunk. Ez is teljesen rendben van így, és még az is belefér, hogy idonként éles hangú szakmai viták kerekednek. Nem tetszik, de elfogadom. Azzal azonban mindenképpen egyetértek, hogy az újakat fel kell karolni, és bátorítani kell abban, hogy ne érezzék magukat sokáig kezdoknek. Ugyanakkor természetesen nekik pedig ajánlott olvasmány az eddigi 2443 hozzászösszenés...
Bocs, OFF voltam, lehet, hogy hosszú is, de kikívánkozott. Ha érzelmileg akarnám megfogalmazni, akkor azt mondanám, hogy ne b@szogassuk egymást, gyerekek. Van egy webzinünk, alakul a vasut&modell és ez mindenképpen eredmény, mégpedig a forum eredménye. Aztán remélem lesz egy Forum Modell-ünk is, úgy legyen!

Andrew28Szolnok 2001-01-25 10:06:53 (2439)

Szerintetek ér valamit a síntisztító kocsi működtetése? Hogy kell alkalmazni?Van valamit trükkje esetleg?

Magam részérol nem használtam nagyon sok függ a sín minoségétol, anyagától, attól, hogy milyen gyakran használod a pályát, milyen állagú jármuvekkel, stb., stb... Véleményem szerint, ha a hozzáférés eleve megoldhatatlan, akkor a fizikai szennyezodésre jó lehet. A kémiai károsodásról (oxidáció) nincs tapasztalatom, így nem is nyilatkozom róla. A Roco tisztító kocsija közismert. Ha jól emléxem, volt már szó a topicon régi Ezermesterekrol. Nos, az újság egy nagyon régi számában volt egy leírás házilag készített sintisztítóról. Rézlemezbol volt összeforrasztva a tartály, golyóstoll betétbol volt kialakítva egyfajta szabályozható tuszelep, rugó nyomta a filcet a vágányhoz, le is volt természetesen súlyozva rendesen. 1 éve még megvolt az újság, de azóta költöztünk :-((
Mielott bárki ledurungolna, saját tapasztalatom nincs.
Mielott nagyon megunnátok:
Bye:
Joe