BRAVO Creative Commons License 2001.01.25 0 0 982
Üdv Mindenkinek !

Íme a váltóból jövő zaj részletes leírása: Hideg váltó esetén erős rágó súrlódó nem kifejezetten ütemes morgás, a nyári kánikulában és hosszabb utak után hasonló, csak nagyságrendekkel halkabb, surrogó, rágó, néha kissé reszelős, "ütős" hang.
A szerelő srác szerint nyelestengelycsapágy, a FAM és a Fogyasztóvédelem szerint a tipusra és a gyártmányra jellemző természetes üzemi hang. Ugyanígy természetesnek kiáltották ki a kormányszervó "szellentését" amit állítólag a "szakvizsgálat" alatt csak néhány esetben tapasztaltak, de nem tulajdonítottak egyiknek sem jelentőséget, inkább odamásolták a "szakvéleményükre" a FAM süket dumáját. Még annyira sem foglalkoztak vele, hogy egy kicsit átfogalmazzák. Egyébiránt a Fogyasztóvédelmi szakvizsgálat is baromira tanulságos volt számomra. Már a hely sem volt semmi, nekem a Kopaszkutya c. film sintértelepe ugrik be azóta is képzettársításként. Időpontra mentünk, bekavartunk a szűk udvarba, félreállítottuk a kocsit. Megkerestük az "Ügyintéző"t, bemutattam a jelenségeket -ezeket ekkor még jól hallotta -, majd a szervizes srác (akivel mentünk) átadta a FAM műszaki igazgatójának a témával kapcsolatos levelét. Én is odaadtam a másfél kiló papíromat a kínjaimról, majd szépen elhajtottak bennünket a búsba. Hogy aztán mi történt, azt nem tudom. Mikor visszamentünk ( fél órával korábban ) majdnemhogy le lettünk b@szarintva, hogy mit képzelünk mi, meg különben is...,a kocsi ugyanott állt, ahol hagytuk. Aztán egy óra múlva visszakaptuk a kulcsot és a szűk udvarban parkoló autók kézi átmozgatásával, az Ügyintézők irányításának segítségével rövid fél óra alatt kievickéltünk az udvarról.Na , az ilyen esetek vagy mindennaposak ott , vagy az Ügyintézőben nem hagynak semmiféle nyomot az ilyesfajta testgyakorlások, azt megint csak nem tudom, de mikor érdeklődtem a szakvélemény hollétéről, ( szigorúan kivárva a határidő lejártát, nehogy piszkálódásnak tűnjék a dolog! )már arra sem emlékezett, hogy egyáltalán ott jártunk. Enyhén felháborodva közölte, hogy nem tud semmiről,semmiféle rendellenes hangokat nem hallott, majd írásban kapjuk meg a választ. Ez másnap meg is jött, rajta az odamásolt süketelés meg a paragrafusok.
Na megint kimérgelődtem magam, meg hosszút ömlengtem, úgyhogy jóéccakát kívánok.

Üdv!
BRAVO

Ps: Ez lassan két éve volt, azóta a helyzet változatlan, de legalább nem esett szét (még...)
sem a váltó, sem a szervo.

Előzmény: Az Utolsó Európai (971)