Kedves stro-B rm1X barátom!
Nem úgy, mint Sellenberger a Stirlitz-ben: "per barátocskám" :-)))
Én a helyedben azért egy kissé visszavennék!
Mint már annyiszor ehelyütt, most is hangoztatom: határtalan vagdalkozással csak azt érjük el, hogy hülye fogyasztónak nézzenek bennünket!
1. Szerződés és reklám: Annak ellenére, hogy magam is kifogásoltam itt (is) pl. a Szereld magad... akció más (lényegesen!) feltételekkel, de ugyanazon néven történő "továbbélését", azért felnőtt állampolgárokkal nem lehet kibökni! Amikor aláírod a W/PGSM-mel a 2 éves szerződést az "akciós - és sz.függő - készülékért", akkor oda se írják le a sok kis buktatót! Az 1212 mindig korrekt felvilágoosítással szolgált ezügyben és a Matáv honlapon is egyértelműek a tételek. (Az más kérdés, hogy olyan magyar nyelvet meggyalázó kifejezésekben tsznek különbséget kedvezmény és kedveznmény között, mint pl. a "kedvezményezett időszak" ami önmagában egy logikai bukfenc!)
2. Az ISDN sebessége (nekem 64k van) messze a legoptimálisabb - a 64k-hoz képest! Az, hogy az internetes hálózat olyan amilyen és talán valahol ez is a matáv (illetve főleg a kormány felelőssége és az infokommunikációs stratégia hiánya vagy deformitása miatt lehetséges, hogy ilyen legyen), és hoyg egyes portálokat sokszor képtelenség elérni, az talán (sőt kifejezetten) nem a Matáv, de nem is a MAtávNet hibája!
3.PR! Önmagában a fogalom öl, butít és nyomorba dönt! Nem?! Acsókolódzó fiatal pár Pannonos promója nem gusztustalanul öntelt?! Sajnos a mai piaci szereplők ebben egymást licitálják túl (illetve alul!)... hol van már a MÜSZI reklám-sikere?!
4. Ha olvastad, akkor épp (és NEM VÉLETLENÜL!) a Matáv szerette volna már idén január 1-től feloldani a monopol-piacot! És sajnos az is igaz, hogy a mai napig nincs kész (sőt: mintha hátrafelé mozdulna:-(((!) az új EHT (Egységes Hírközlési Törvény!) És már beléptünk a választási időszakba sajnos! (Lásd: Torgyi és tsai!). És akkor még em is nézem a koncessziós "ellenfeleket": A Vivendi volt - állítólag - aki/ami a legjobban hátráltatta az új tarifarendeletet!
És természetesen NEM a Matáv (hanem a koncessziósok) miatt nem került sor egy évvel korábban a liberalizációra (sőt, továbbmegyek: ha rajtuk múlna, talán még egy évet húznák! A mai Népszabiban asszem épp a Vivendi vezére nyilatkozta, hogy a 8 év nem volt elég a nyugati-keleti különbségek - értsd: előfizu, forgalmo díj stb - kiegyenlítésére!!!!)
5. Én műszaki oldalról kifejezetten elégedett vagyok a Matávval
Szervezeti oldalról a feedback-et látom kifejezetten csökevényesnek náluk, de az 1212 pl. nagyságrendekkel jobban funkcionál, mint amikor beindult, tehát van fejlődés! Kérdezd meg őket, én megkérdeztem: sok hülye akadékoskodó lett a Mindenkinek mizéria miatt? Válasz: aki akadékoskodni akar, az mindig tud! Ebben is kettőn áll a vásár és - ezt is kifejtettem itt már, meg is kaptam a magamét - a távközlési szolgáltatók is elvárhatnak (közönségkapcsolati szinten!) elvárhatnak némi távközlési kultúrát az ügyfeleiktől! Egyszerűen nincs olyan üzleti szektor a világban, ahol minden - persze főként a Neked hátrányos - feltételt ismertetnének/ismertetni lehet!
Valószínűleg ezért találta ki a Matáv az új "praktiku-jellegű" előfizetéseit is!
6. Az szomorú, hogy nincs érdekérvényesítő képessége az előfizetőknek! De spammelni nem érdemes (szvsz!) és a honlapok meg itt megtalálhatóak (olvassa őket Straub Elek is és gyakorlatilag az összes meghatározó vezető is!) és épp az a baj, hogy egyesek (ez most nem bántó akar majd lenni) újabb és újabb, "definiáltabb" lapokat kreálnának! Pedig ezzel csak mégjobban széthúzódnak az erők!
A következő hozzászólásra (mármint a Tiéd után) erre reagálnék szerényen!
Üdv
Maus Róbert Péter