tec1
2001.01.24
|
|
0 0
427
|
Megnéztem a navicard site-ot ahol érdekes dologra bukkantam: El akarnak adni egy egyszerű GPS-t, mint hétköznapi navigációs eszközt (közlekedés - városban, vidéken...) A trükk az, hogy a GPS koordinátákat egy kis kártyán vonalkód formájában lehet "beetetni" a géppel.
Nagyon kellemes példákat lehet olvasni a site-on, hogy milyen széles körben lehet kitűnően használni a CARDNAVIGATOR-t. Pl:napjaink managere tárgyalásra indul és a titkárnő egy internetoldal segítségével kinyomtatja a kártyát, ami tulajdonképpen egy GPS koordinátát tartalmaz. "A készülékbe behelyezve nincs más dolgunk, mint az irányt követni és vezetni. Térképre egyáltalán nincs szükségünk."
Tettem egy próbát. A Bosnyák térről indulva beadtam egy koordinátát a GPS-nek. A Land Rover egyesület irodájának koordinátáját. Én még soha nem voltam ott és a címet sem néztem meg, hogy ne is befolyásoljon. Egész jól haladtam - igaz kicsit villámszerűen (egyet jobbra, egyet balra...) - egészen a Dunáig. Ez egy kicsit nagy falatnak bizonyult! Ha a GPS-re hallgatok akkor talán még most is a hidat keresném Pesttől északra! Szó mi szó, kellemesen összeautóztam a várost és a képzeletbeli megbeszélésről jól elkéstem volna!
tec1 |
Előzmény: czy (407)
|
|