Mumu Creative Commons License 2001.01.24 0 0 2371
Imadom a stilusodat,palozc.Valobban magam is ugy jelentkeztem be hogy korcs vagyok.Nem kuldok genetikust hozzad hogy elemezek ki vagy te.En tudatosan vallalom hogy Erdelyben egy multikulturalis es poliglot (soknyelvo) kultura volt.Ez mentett meg minket a subjektivitastol es fugosegtol , onerosito hazug mithosoktol.Igy voltunk kepesek a szuk keresztmetszetet kitagitani.Azokban az evekben mikor meg nem volt kommunizmus meg nationalizmus meg ilyenolyan izmus.En es barataim megunnepeltek mind a 4 valas unnepeit ettuk a masik konyha kajajat,beszeltuk jol,rosszul, a masik nyelvet,ismertuk a szentjeiket.Boldog vagyok hogy ez igy volt,ezert most sem kell eloiteleteket cipelnem mint koloncot a labomon.
Es (de ez mar a kesobbi tanulmanyok ) megtanultam hogy a dolgok sokretuek es interdependenciaban vannak egymassaal.Es akik valami elfolytott duhel kozelednek egy temahoz azzok sajnalnivalo lenyek hiszen indulataik megakadalyozak oket a valosag felmereseben.Egesz eletukben feszult keszultsegben lehetnek,hol jon valaki aki ellenseg,maskep gondolkodo.Vagy eppen (nem lattalak meg ),a gepet hasznalja fel ,komplexei kiegyensulyozasara.
Aki nem erti hogy egy ilyen sokretu temaba mint a mienk SZABAD a mindenfele velemeny megnyilatkozasa es ki akarna seperni azokat akik maskep velekednek,nem vitatkozni veluk hanem sertegetni,hat azzokal bizony lehet egy kis baj.En csak megprobaltam megmagyarazni hol kellene sajat erdekukbe ezt keresni.
Ja,majdnem elfelejtettem ,ha jol tudom az USA is egy multikulturalis,poliglot tarsadalom,millio velemenyel,orientacioval.Hogy tudsz ott elni szegeny fejed ?
Na es ami az en Amerika gyulolosegemrol irsz az aztan egy nagy csusztatas.Lehetnek miert ne ,meg is irnam,de nem vagyok.Ez olyan McCarthys otvenes evek elkepzelese.Gyorsan vegyel egy portorlot..Azert Te ne gondold hogy Te vagy Amerika es aki nem a velemenyeden van az Amerika gyulolo.En meg Teged sem gyulolek ,nincs is miert ,csak vitatkozni szeretnek Veled.Ervekkel.Nem a sertegetesek puttonyanak kiuritesevel(most egy kevest en is vettem belole hogy ne hidd itt hogy csak mas nem tudna)..Azt maganszorgalombol es ok nelkul csak a gyenge-ervuek teszik.Es en nem gyulolek Teged csak szeretnelek megerteni.Nem gyulolek csak neha sajnalak...
Előzmény: Törölt nick (2369)