Na mintha ez Orbánon múlna... A Matávot (a Westellel együtt) én is utálom, de az hogy kihasználja a deregulációig visszalévő egy évét, logikus. Elvégre ha a rá vonatkozó törvények megengedik számára azt, hogy gátlástalanul alakítsa árait és Magyarországot Internetdíj-szempontból Európa legdrágább országává tegye, akkor úgy is fog tenni. Én éppen emiatt a törvényt (a hírközlési törvény - ha jól tudom ezt úgy hívják pontosan, hogy a Rádiózásról és Televíziózásról szóló 1996. évi tv.) tartom hibásnak, mert sok tekintetben a piaci alapon elfogadhatónál és a morálisan is indokolhatónál nagyobb teret enged a Matávnak.
Ez a törvény más tekintetben is problémákat vet fel (pl. VoIP), de ez nem ehhez a témához tartozik.
Amennyiben a törvényben változtatásra lép fel igény, mint ez kb. tavaly május óta tapasztalható (új szolgáltatók erőteljes piaci fellépése, mint pl. Pantel, valamint nemrég Vivendi stb) úgy ezért a legkevésbé sem OV. felelős, hanem a szaktárca (most már nincsen KHVM, hanem KöViM van, akkor hová is tartozik? A Hírközlési Felügyelethez?). A törvénymódosításokat az Országgyűlés hagyja jóvá.
Különben bárki beláthatja, hogy a törvény bármennyire is hibás, és bár erre rá is jöttek (mint pl. Katona Kálmán - menesztették is), tavaly nyár előtt nem tudtak vele foglalkozni. A Matáv piacpolitikájával pedig előbb nem volt ekkora ellenérzés bennünk sem. Ha pedig idén törvényt módosítanak, az úgyis csak 2002. január 1-től lép hatályba, akkor meg már mindegy.
Sokmindent akartam leírni tömören, ha valamivel kapcsolatban nem voltam világos, akkor kérlek szóljatok.
Balázs