elf Creative Commons License 2001.01.22 0 0 411
GPS vásárlásán gondolkozom. Némi mérlegelés után a GARMIN GPSIII+ mellett döntöttem. Eleinte versenyben volt az Emap is. Ez utóbbiban nagyon tetszik a memóriakártyás megoldás, néhány 8,16 megás kártyával ár elész jól el lehetne boldogulni. Ám elrisaztott ettől a tipustól hogy: -kevésbé robusztus
-nem 4, csak 2 elem/akksi fér bele
-nem vízálló, csak cseppálló
(nem világítanak a gombjai(éjszaka fontos))
-lebutítotak a GPS funkciói.

A GPSIII+ komoly készüléknek tűnik, ám az 1,4MB memóriát én nagyon kevésnek érzem.

Nekem igazából két célra kéne GPS.

1.-Terepjárózás, kirándulás. Nagy segítség lenne ha ez a cucc megmondaná hol vagyok. Erre a célra egy GPSII+ is megfelelne.

2.-Utazás Europában, esetleg észak Afrikában, vagy a közelkeleten. Na ehhez kéne a térképes készülék. Nem kergetek illúziókat, tudom hogy a jelenlegi fejlettségi szintjükön a térképes GPS-ek még nem pótolják a papírtérképeket.
DE! Ha már a készülék egy egyszerű térképen megmuatja hogy körülbelül hol vagyok, én már meg tudom találni pontos helyemet a hagyományos térképen.

Na, és itt jön a kérdésem. Szerintetek elég-e erre az utóbbi célra a GPSIII+, a maga beépített térképével, és 1,4 MB memóriájával, vagy kell hogy várjak amig kihoznak egy készüléket ami egyesíti GPSIII+ tudását,robusztussgát, és az Emap bővithetőségét?