BIRDy:
na, latom, jo kis eszmefuttatas alakul itt ki. :-)
A kepek, amikbol a "vazlat" ossze lett szedve, csak produkcios fotok, amik a forgatas kozben keszultek. Szerintem vannak ennel jobb kepeik is elfekvoben.
A jatekrepulok csak minimalis szogben vannak megtorzitva, amit Photoshopban 1 perc alatt meg lehet csinalni - hadd ne bizonyitsam ezt most be scale/rotate).
Egyebkent szerintem pont ezeken a jatekurhajokon bukik el a hihetoseg - ugyanazok a szinek, ugyanaz a szog, ugyanazok a formak szerepelnek rajta, mint amit egy RAJONGO mar megalkotott. Nezd meg alaposan: ugyanarrol a keprol van szo, nem pedig egy hasonlorol. Es te tenyleg elhiszed, hogy olyan jol informaltak es ugyesek ezek a japan fanok, hogy 100 szazalekos pontossaggal lemodelleztek a vegleges urhajot? Es ilyen pocsekra sikeredett? Az meg ugye fura lenne, ha a Lucasfilm egy rajongoi muvet hasznalna fel akarcsak egy vazlathoz is.
Neger jedi figura: vannak olyan orult fanok, akik nagyon szep dolgokat tudnak csinalni; egy ilyen figura meglakotasa Samuel L. Jackson fenykepevel nem okoz nekik gondot. Javaslom megnezesre pl. ezeket a kepeket. Nem azt mondom, hogy tul eredetinek hatnak, de egy ilyen figurat konnyen meg lehet csinalni.
Jake Lloyd neve: szeritnem meg csak figyelmetlenseg.
Szamomra is erthetetlen, hogy miert jo az valakinek, hogy ismeretlensegbe burkolozva al-plakatot csinaljon, de tenyleg van ilyen. Most pl. rengeteg olyan szamot lehet letolteni Napsterrel, amik allitolag a majusban megjeleno Depeche Mode-albumrol valo demok - de valojban csak ismeretlen egyuttesek ugyetlenkedesei, akiknek szinten nem derul ki a neve. Vagy ott vannak az alhir-terjesztok: Darth_Informator vagy akarmilyen bena nevvel irnak a lazalmaikrol a nagyobb SW-oldalaknak, hogy biztos forrasbol tudjak, hogy Palapatine valojaban Jar Jar :-), es aztan rohognek, hogy milyen jol bevettek a hulye rajongok. Ki tudja, miert csinaljak, de csinaljak.
DH/AICN vs force.net: sajnos nem tudok tisztesseges valasszal szolgalni, mert konkretumra nem emlekszem, de arra igen, hogy elofordultak mar dolgok, amiben az AICN tevedett. Ez termeszetes dolog, es megesett mar szamtalan esetben a force.nettel is, de ok mindig nagyon finoman fogalmaznak, es sokszor felhivjak ra a figyelmet, hogy a hir forrasa bizonytalan. Ennek ellenere nagyon jol szurik a kacsakat, amik nagyon sok helyrol szarmaznak, koztuk az AICN-rol is. (Egyebkent pont a force.net szkeptikus reakcioja miatt kezdtem en is utananezni, hogy vajon valodi-e ez a plakat.)
Szoval en azert javasoltam a force.net-et, mert ha kimondottan SW-ra vagy kivancsi, eleg oda ellatogatni, mert a nagyobb hireket ugyis atveszik, jelenjen az meg eloszor a Jedineten, T'bone oldalan vagy az AICN-en. Es sokszor olyan megjegyzest is hozzafuznek, ami segit abban, hogy eldontsd, hiteles-e az adott hir.
Azt, hogy ki nagyobb fan: Harry vagy a force.net stabja, dontsek el ok egymas kozott, nehogy mar mi fenyezzuk oket.
Viszont a lenyeg: szerintem kar tovabb folytatnunk ezt a vitat, mert osszesegeben nincs nagyon mirol vitazni - abban ugy latszik egytertunk, hogy a vegleges plakat nem igy fog kinezni. A teaser meg remelhetoleg megint egeszen mas stilusu lesz, mint a Phatom Menace-nel is volt.