Hello Trabisok!
Friss (1 hetes) Trabi-tulajkent szuksegem lenne a segitsegetekre. Szoval:
Ma reggel elindult a kicsike, de addig ugyetlenkedtem a gazzal meg a szivatoval amig leallt. Egyszer meg sikerult ujrainditani, de aztan vegkepp elcsondesedett :( - gondolom tulzabaltattam szegenyt.
Kerdes No. 1.: Hogyan kell egy lezabalt Trabit ujraeleszteni?
Kismotoros emlekeimbol az ugrott be, hogy ha kiveszem a gyertyat akkor megszellozik a henger es megpucolhatom az elektrodat. Nosza, ki is kaptam az egyiket, csak az a baj hogy jott vele a hengerfejbol a menet is. Nem is latszik a gyertyan a menet ugy tele van femkosszal, a hengerfej menete pedig majdnem sima. Nem is tudtam visszarakni a gyertyat, mert egy ideig halad befele de aztan megforog, nem lehet megszoritani.
Kerdes No. 2.: Jol gondolom-e hogy ilyenkor hengerfejet kell cserelni?
Kerdes No. 3.: Irto halas lennek, ha leirnatok _minel reszletesebben_, hogy hogyan kell csinalni a hengerfejcseret.
Ilyesmikre gondolok:
a., Lehet-e egyesevel cserelni, vagy egyszerre kell mindkettot?
b., Mit vegyek a boltban? Gondolom hengerfejet meg tomitest, ezen kivul kell valami?
c., Ott allok szembe a motorral, elottem a legszuro, van valami takaro a hengereken. Milyen sorrendben kell szetszedni, mire kell figyelni osszerakaskor stb.?
Ja es a legfontosabb: atlagos kezugyesseggel, semmi szerelesi rutinnal van-e eselyem ezt megcsinalni otthon a haz elott, vagy inkabb vigyem szerelohoz mert tobbet artanek mint hasznalnek?
Elore is koszi minden segitseget,
Sziasztok,
Akos