spacemantra Creative Commons License 2001.01.18 0 0 186

ez nem gagyi filmbe illo osszeeskuves elmelet es nem is a pszichiaterek iranyitjak, felreertes ne essek..

mit jelent az hogy hitelenne?:)

szoval.. itt egyszeruen csak arrol van szo hogy vannak felso erok amik latszolag lathatatlanul mozgatnak mindent, ezzel szerintem mindenki egyetert... nem csak a tv-n keresztuli nepbutitasrol van szo, az csepp a tengerben. afolott is vannak, nevezzuk mondjuk "kulso" eronek :)

a legalja nem tud a felsorol, a felso nem tud a kulsorol.. csak reszben

ha valaki mar bekukantott "folulrol", akkor tudja mirol beszelek, aki meg nem.. azt meg ugyse erdekli, vagy nem is tud rola, es boldogan el, ez egyaltalan nem baj..

de ez nem is ideillo tema, inkabb IRL, egy tea mellett.

en nem banom ha rohognek rajtam, meg legagyiznak, tudom hogy ez miert van, es ismerem a masik oldalt is, elfogadom es kesz. ez most lehet hogy durva hasonlat, de az orvos sem szol be a rokkant betegenek hogy ne legyen mar ilyen bena

es aki azt vonna le kovetkezeskepp, hogy nagykepu orult vagyok, annak uzenem hogy szivesen meghivom egy italra, beszelgetni, es ha utana tenyleg igy gondolja, akkor mondja ezt az arcomba, eloben, nem fogok megsertodni, termeszetes. :) (bar ez meg sohasem tortent meg, inkabb nagyon mely baratsagok szulettek..)

egyszeruen arrol van szo, hogy az atlagembernek fingja sincs a felso folyamatokrol, es ha betekintest nyer, akkor az atlag orultnek nevezi, es paranoiasnak, stb.. amig o is meg nem tapasztalja.. (vagy egyaltalan nem)
ezert en pl. nem reklamozom ezt, szoba kerult, nem fogom titkolni, de nem is inditok hadjaratot vagy kampanyt vagy forradalmat.

AIDS? ugyanmar.. :))) a mai gentechnologia szamara gyerekjatek.. de meg nem vegezte el a feladatat, ezert nem is talaltak ra ellenszert.. vagy csak nem vettek le a polcrol. kivancsi vagyok az 51-es korzet polcain mik talalhatok meg..

UFOK? muhahaha... aki tenyleg komolyan gondolja hogy semmi kapcsolat nincs veluk es hogy tortenelmi jelentosegu lesz ha majd az eiffel torony tetejere leszall egy es folteszi a kezet "csokolom foldlakok bekes szandekkal jottem" az szerintem ne is nezzen tobb tv-t :)

KEMOTERAPIAS gepek? csak a loser es fejlodo orszagok koltenek ra millardokat.. de mondjon valaki akar 1 embert is, akit megmentett, es meggyogyitott a sugarkezeles. nos?

miert itelik el sokkal szigorubban azt az embert, aki mondjuk otthon beLSD-zik, es nem artott senkinek, mint azt, aki beveri az utcan a pofad es eletreszolo heget orokit az arcodnak?
elobbi esetben szetvernek gumibottal es bevisznek 2-3 evre, utobbi esetben ha megvan minden szukseges kellek ahhoz hogy a masikat megszankcionaljak (aki majd'megolt az utcan vagy megeroszakolt) legalabb 5 evet kell varni egy polgari perre, es akkor se lesz semmi! nem serti az erdekeiket, leszarjak.

es meg lehetne sorolni.

miert felnek ennyire a "guruk" tol?
a latoktol, stb..felnek a hogy a kezukben van egy tudas, amely a letuket fenyegeti.. ezert bolondnak titulaljak oket.. persze az esetek tobbsege tenyleg atveres, de azt tudjak jol, es nem foglalkoznak vele, had csinaljak a show-t a tv-ben.. senkit nem zavar, legalabb eltereli a figyelmet, sot, meg hasznos is mert kinevetik, es ha 100 kamun atment az ember es jon egy igazi, akkor az is kamu automatice, ez egy eleg jo modszer, sok helyen hasznaljak az "ellenseg" lenullazasara.

itt nagyon komoly erdekvedelemrol van szo, es hogyha nem lenne dolgozo nep, akik nem tudnak semmirol, az egesz osszeomlana. az emberek 99.9%-an mulik a rendszer, mert ok epitik, es felulrol meg iranyitast kapnak...de igazabol az egesz nem a 99.9%-ert van...

akit meg folhasznalnak a celra, hivatalos szervek, stb, ugyanugy a 99-be tartoznak.. nem azert csinaljak azt amit csinalnak, ahogy gondoljak.

lehet hogy ez igy is van rendjen, en nem is akarok beleszolni, csak kulso szemlelokent vagyok itt, vagy semleges felkent..

az is lehet hogy beszoltok, hogy igen, de mi az alapja annak amit mondok? es miert kodositek, homalyositok? mert. csak. direkt csinalom, es nem is fogom megmondani az alapjat, mivel olyan szilard es egyertelmu.. ez olyan mintha valaki megkerdezne Bill Gates bankszamlajanak a jelszojat (jo nem igy mukodik csak szemleletes pelda)

aki meg azthiszi hogy a matrix-mania nevetseges, annak meg azt uzenem, hogy nem all messze a valosagtol, csak a tortenetet el kell adni, megfelelo koritessel, ezert 1-2 dolog nem stimmel..
leginkabb azt tartom elkepzelhetonek, hogy bedobtak a sztorit (dark cityrol rippelve), es ezzel nevetsegesse teve az egeszet, es tovabb feszitve szet az szakadekot az "orultek" es a "normalisok" kozott..
ha valamit mesekent elmeselsz akkor a legkevesbe valoszinubb hogy osszekotik a valosaggal, sot aki ezt teszi, azt egyenesen orultnek titulaljak..
nem vagyok matrix vagy mozibuzi, csak veletlenul megneztem a filmet. a masik, hogy nincs ellenseg, a rendszer amibe vagyunk nem egy ellenunk kitalalt rendszer, hanem ertunk van, talan ez a legnagyobb kulonbseg a filmhez kepest.. nameg nem gepek vannak a "tuloldalon"

sorry ha ezzel raboltam az idodet.

space