SaGa Creative Commons License 2001.01.18 0 0 245
Akor nézzük a sorrendet:

Az első magyar kiadás szerint:

- Düne I-II (ezt még a Móra adta ki a kozmosz sorozatban, '84-ben. 1 könyv két kötetben, Az Atreidesek Arrakisra költözuésétől a viharcsatáig tart, ahol Paul császár lesz)
-A Düne messiása (ez a dzsihad után játszódik, Muad Dib a főszereplő, az ikrek születésével illetve Paul megvakulásával ér véget, kb az első részek után 15-20 évvel játszódik)
-A Düne gyermekei (Paul ikergyermekeinek élete II Leto és a homoki sügérek szimbiózisának án 8-9 kialakulásáig. Az előző után 8-9 évvel.)
-A Düne istencsászára (II Leto élete és halála, kb 3 ezer évvel a Düne gyermekei után)
- A Düne eretnekei (ezt még nem olvastam újra, az istencsászár kicsit lelassított az olvasásban, így nem tudom a pontos tartalmat, ha jól emlékszem ez is több ezer évvel a korábbi után játszódik, de ez nem biztos, rég olvastam...)
- Düne: Káptalanház (ez a záró kötete az egészenk pillanatnyilag)

A messiástól a káptalanházig terjedő könyveket anno a Valhalla adta ki, így teli vannak nyomdahibákkal.

Ezek elé jön be most a 3 ház története: Atreides, Harkonnen, Corrino, illetve talán mögé egy újabb, de azt hiszem, ha leszu is, azt nem veszem meg. Számomra a Káptalanház teljes lezárása a ciklusnak, nem hiszem, hogy mögé beférne bármi, ami nem hatna túlragozásként...

SaGa

Előzmény: grisa (244)