Yag. Creative Commons License 2001.01.17 0 0 176
Kedves TZiky

Elöször murisnak tartottam fogkrémeket összehasonlitani , miligrammjait számolgatni , de ugy látom egyre jobban belejövünk. :))))
Másodszor távol álljon tőlemhogy gyözködésbe menjen át a dolog.
A szamitasaim alapja a követkzö volt. Egy 100 ml és boltit tettem a rendszer 200g os azaz 150 ml es cuccosa mellé. Elég tetemes mennyiség mindkettő. De tény a rendszeri 50 ml el több.Sajnos kissebb nincs.
Szoval netto tömegére nem egyforma de ha a bolti mellé teszünk még egy 50ml est akkor egál.Most tényleg hagyjuk a minőséget. Azt késöbb.Amolyan gyorsulási verseny is lehetne... hisz csak azonos cm3 vel versenyzök közt lenne ildomos versenyt inditani.Nem?
Lehet röhgni .))))) De csak ovatosan.
Az alapján amit te irtál a termék valódi tulajdonságai maradnak ki. Miszerint egy egyszerü ár/mennyiség összehasonlitás törént az is csak a számok alaján. De a számok azt mutatják drágább a rendszeri . Igaz. az eddigi számok alapján. Aki mást nem tud róla kézbe sem venné. De mi tudunk igy le is irom.
Kicsit belemegyek a gyakorlatba.
Láttam egyszer egy borotva reklámot. Nagyjából ez a kép. Képernyő, függőleges elválasztás, bal oldal Bolti , jobb oldalon Rendszeri termék.
Mindkét termék rendeltetés szerü használata.
Irány a fürdő ! Vegyük az emlitett termékeket. 150ml bolti vs 150ml rendszertagi.
Vegyük kézbe egy kicsit a fogkefét is.Hisz evvel történik a gyakorlat. Normál kefe feje, tehát a szárát nem számitva 3 cm hosszú 1 cm széles.
A tubus nyilás keresztmetszetét vehetjük azonosnak.
Naponta 2X (de lehet többször is) elv alapján. Engedjük hogy a krémek tegyék a dolgukat.
"A" versenyző - Bolti:
Kefe kézbevesz ha 3cm nem is , de 2,5 cm a kefére hejez .Nem tom hány gram (Ki lehetne számolni.Hadd ne tegyem.) Szoval majdnem kihasználtam a teljes hosszt.
"B" versenyző - Rendszeri:
Kefe kézbevesz Ahhelyett hogy ugy cselekedne ahogy A versenyző kefe elfordit és kihasználja a kefe teljess szélességét.Mind a 1 cm-er.
Következő : Ugyanez a procedura. 10 alkalom után :
A versenyző : Kb 25 cm használt el .
B versenyző : Kb 10 cm ert (számolunk fogyási arányt ?)
Egy hónap mulva.
A versenyző : Nagyjából a termék egyharmadánál jár.(Kb.60 használat)
B versenyző :Kicsit ráncos a tubus de látszólag nem fogyott semmi.

Summa summárom. "A" versenyző 100ml es cuccossal ugy a második hónap végénél elgondolkodik mikor menjen utánpótlásért.Bár előveszi a tartalék 50ml eset de tudja az nem huzza sokáig. Talán 1 hónap ?
"B" versenyző nyugodt , hisz van még mit rátenni a kefére.
Mindkettőt termék használata rendeltetésszerü. .Ami mennyiségileg még kevesebb , az időben és db/használatba jobban alul maradna a versenyben. Én gyakorlatias ember vagyok ugyhogy
nézem azt amit látok tapasztalok.Szóval az eredményt.
Azt látom hogy ha 12 hónapos időt veszek .Amit boltban veszek 2-3 hónapig (100 ml) Ami 1/4 év. Ha csak a duplájáért, tehát a Boltit megkapnám 550 Ft ért akkor félév alatt 1100 Ft-ot költöttem rá. Mardt még fél év. ami ugyanennyibe kerül .12 hónap egyenlő 2200 Ft Boltival .
Ugyanez a rendszerivel 12 hónap egyenlő 1100 Ft. Az én tárcám sporolt 1100 Ft ot.

Az a szorzó amit irtál akkor lenne valódi hasonlitó , ha mindkettőnek a használati aránya is egyenlő lenne. Nem azért használt "B" esetben csak kefe szélességben(1cm) mert spórolt , hanem mert ennyi elég - hisz töményben ez egyenlő annyival mint a bolti 2,5-3 cm es mennyiség.
Mint ahogy emlitetted, számitott adatokat irtál. Én a gyakorlatban probáltam. Ez jött ki.
Igazán nem vita tárgyát akarom képezni , hisz nekem baromira mindegy mit használsz , mennyit költesz rá stb. Ha a számokban és használatban közös nevezőt használunk akkor
volt értelme ezeket itt leirni.

Hülye játék lehet de általában megcsinálom , hogy amit veszek boltba ráirom a kupakjár, vagy az aljára alkoholos filccel mikor kezdtem használni. És ugyan igy teszek avval is amit a rendszerben veszek.A franc se fog emlékezni rá 1 hónap mulva. Én igy tettem próbára eddig a cuccokat.Igy igen csak kiderül , hogy napi használatban mennyi ideig huzza.
Megtörtént : Barátnőm kipróbálta a terméket. Mást használ mint én . Elfogyott az övé .Használatba vette ezt...... 3 nap mulva jött hogy nem jó neki rossz . Begyulladt a torka tőle. Kérdem hogyan használtad ? Ahogy a másikat! Ja mondom ha háromszor annyit teszel rá mint kellene , nekem sem tenne jót. Azt látta hogy én ezt használom csak arra nem figyelt mennyirt egy alkalommal.Azt az apróságot hagyta figyelmen kívül , hogy koncentrátum. Azaz a normál mennyiség 3X osát használta. Ami annyi mintha nekem egymásután háromszor kellene fogatmosnom az övével. A gondolata is bizarr :)) Gyorsan elment a boltba és vett magának egy saját kedvencet. Már megint kifogyóban van. Én még várok fél évet , majd utána rendelek. De ha neki az izlik..... ennyi .Nem kötelező. És nem is "tukmálom" rá . Felnött ember. Saját tárcával. Számoljon ha akar. Ha meg nem akokor mivan ? Semmi.

Yag.

Előzmény: TZiky (169)