Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1662
Szervusztok !

Fargo !
Az órák (kézifelhúzású, automata és quartz) többsége nem ismeri a hónapok hosszát. Egy-két óra bír az öröknaptár tudatával is, azokat várhatóan csak 2099 után kell léptetni, v. átállítani. De szerintem lehet, hogy nem erre az árkategóriára gondoltál. (Habár egy korábbi topic-társunk regélt Breguet öröknaptáras órájáról, de annak az ára lehet, hogy több autót is kitesz. Viszont gond nélkül vette a 2000-es szökőévet ! És még Ő is azt írta, hogy ennél külömebb is akad, ami a teljes Gergely naptárat ismeri...)
No, de sebaj, kéthavonta egyszer tekersz rajta egy picit a második állásban a koronán. Viszont a régebbi darabok ezt sem tudják, így nagyobb tekerésre kényszerülnek, át kell hajtani egy egész napi mutatóállást. Persze gondot ez sem jelent.

Más.
A pontosság tényleg mindig relatív. Engem a legdurvább esetben is csak pár perc után tesznek szóvá, ha késem, de szerintem más is így van ezzel. Evvel együtt és avval, hogy ha rászánod magad a beszabályozásra, a jó mech. órák behozhatók kb. 2 sec. járáseltérésen belülre, azt hiszem elég csak a naptárváltáskor állítássl foglalkoznod.

Üdv:
NPZ